3 Doden bij Treinbotsing China

Gepubliceerd op dinsdag 30 juni 2009 door Tycho

trein_ongeluk_china_1

Bij een botsing tussen twee passagierstreinen op het station van Chenzhou in de provincie Hunan zijn drie mensen omgekomen en 60 gewond geraakt.

trein_ongeluk_china_2

Trein K9017 was onderweg van Changsha naar Shenzhen, trein K9063 van Tongren naar eveneens Shenzhen. Beide treinen hadden een tussenstop in Chenzhou. De lokomotief en de eerste vijf ruituigen van K9017 vlogen uit de rails, van de K9063 vlogen de lokomotief en de eerste twee rijtuigen uit de rails.

trein_ongeluk_china_3

Twee van de drie doden vielen toen een van de rijtuigen buiten het spoor een paar huisjes raakte die door de kracht van de klap instortten. Buurtbewoner Wang Manju zei daarover het volgende: “Een hard geluid haalde mij uit mijn droom.” Vervolgens vond hij onder het puin de lijken van zijn buurvrouw Li en haar zoon. Wang: “Het was vreselijk om te zien.”

trein_ongeluk_china_4

Door het ongeluk zijn duizenden passagiers gestrand, de minister van spoorwegen Liu Zhijun is aangekomen op de rampplek om persoonlijk leding te geven aan de reddings en opruimwerkzaamheden. Over de oorzaak nog onzekerheid, een eerste onderzoek wijst naar een defect aan de remmen van K9017.


Comments are closed.