56 Pilaren van Nationale Eenheid neergezet in Olympisch Park

Gepubliceerd op donderdag 28 januari 2010 door Tycho

kolommen_0

De 56 Pilaren van Nationale Eenheid hebben een tijdelijke plaats gekregen in het Olympisch Park ten noorden van het Olypisch Stadion in Beijing. De pilaren stonden tijdens de ‘China-60-jaar‘ festiviteiten op Tiananmen. Begin december verdwenen de pilaren plots en bewoners van de hoofdstad speculeerden druk over een nieuwe plek voor de pilaren. Voor de viering van Chinees Nieuwjaar op 14 feb heeft het stadsbestuur besloten de pilaren in het Olympisch Park te plaatsen.

kolommen_1

Dat park kan wel wat opleuken gebruiken, zelfs in hete zomer is het daar winderig en guur. Rechts heeft parkbeheer een ingelijste foto neergezet zodat parkbezoekers kunnen zien hoe het toen op Tiananmen was. De foto is al losgescheurd, dat komt door de wind, men had beter een glasplaatje voor kunnen plaatsen.

kolommen_3

Tiananmen, augustus. De 56 pilaren staan voor de 56 officieel erkende etnische groepen in China, de tekenfilmfiguurtjes beelden een lid van zo’n stam in traditioneel indianenpakje. Op deze plaat zijn die figuurtjes net even niet te zien door de hoek, zie een plaat hoger.

kolommen_4

De etnische groepen zijn, in volgorde van hoeveel nog over dus van die eerste ongeveer 1.2 miljard: de Han, Zhuang, Manchu, Hui, Miao, Uyghurs, Tujia, Yi, Mongols, Tibetan, Buyei, Dong Yao, Korean, Bai, Hani, Kazakh, Li, Dai, She, Lisu, Gelao, Dongxiang, Gaoshan, Lahu, Sui, Va, Nakhi, Qiang, Tu, Mulao, Xibe, Kyrgyz, Daur, Jingpo, Maonan, Salar, Blang, Tajik, Achang, Pumi, Ewenki, Nu, Jing, Jino, De’ang, Bonan, Russian, Yugur, Uzbeks,  Monba, Oroqen, Derung, Tatars, Hezhen, en de Lhoba (ongeveer 4000).

kolommen_6

De pilaren blijven in ieder geval tot eind fabruari in het Olympisch Park staan, wat er daarna met hen gaan gebeuren is nog duister.

2 Reacties op “56 Pilaren van Nationale Eenheid neergezet in Olympisch Park”

  1. Unudoi:

    Door op 4 november 2011 om 23:03 Hoi Tonny,Ik vind jouw echt zeer beeoind.Vooral ben ik het met jou eens dat de meeste intervieuwers hun gasten teveel in de rede vallen.Ik weet dat jij dit bewust probeert te vermijden waardoor jouw intervieuws extra interessant worden.Door jouw manier van intervieuwen vind ik dat de werkelijke mens achter het intervieuw beter naar voren komt. Ze worden meer zichzelf.Hierdoor leer je de geinterviewde persoon veel intiemer kennen.Mijn complimenten dus voor jou.Een heel intelligent en interessant persoon overigens Jochem.Dus ook Jochem bedankt.Vriendelijke groet,Alex Mooyman

  2. Molly:

    Door op 4 november 2011 om 16:24 Dank je wel, Tonny!”Het echte leren komt pas als je er wat afsntad van neemt” (Jochem Uytdehaage)Mooi! Psychiater en hypnotherapeut Milton Erickson vertelt dat je Onbewuste alle soorten bekwaamheden reeds bezit maar dat je niet kunt weten waar, wanneer en hoe jouw Onbewuste daarvan aan het Bewuste Denken zal openbaren.Belangrijke voorwaarde voor dit “openbarings”-proces is “vergeten”.En vergeten is een belangrijk onderdeel van vertrouwen en je ontspannen.Precies wat Jochem hier op zijn manier vertelt.