Abortus voor Halve Prijs met Studentenkaart in China

Gepubliceerd op dinsdag 18 augustus 2009 door Tycho

abortus_studenten_china_1

Studenten in de Chinese stad Chongqing krijgen op vertoon van hun studentenkaart een abortus voor half geld. Het Chongqing Huaxi Gynaecology Hospital adverteerde met deze actie in diverse lokale kranten. Het meisje zegt: 我是学生, 我有特权. Betekent: wo shi xuesheng, wo you tequan. Ik ben student, ik heb speciale rechten.

Verder staat er in de advertentie: “Studenten zijn onze toekomst, maar als er iets met hen gebeurt, wie zal ze dan helpen en beschermen? Chongqing Huaxi Women’s Hospital is begonnen met de Studenten Zorg Maand waar studenten die komen voor een abortus 50% korting krijgen als ze hun studentenkaart laten zien. Onze abortus operaties zijn de meest geavanceerde in de wereld. Abortus doet de baarmoeder geen kwaad, het is snel, en je kunt daarna doen wat je wilt, het zal niet van invloed zijn op je studie of op je werk.”

abortus_studenten_china_2

Het hospitaal heeft een website waar blijkt dat men zich vooral richt op het begleiden van zwangere vrouwen en het gezond ter wereld brengen van de baby. Paar plaatjes:

abortus_studenten_china_3

De moeder en vader rechtsonder zijn buitenlanders, Chinese bedrijven maken daar wel vaker gebruik van om klanten te overtuigen van de geboden kwaliteit. Meestal trekt zo’n bedrijf de plaatjes gewoon ergens van internet maar dat doet op zich niet af aan de boodschap.

Op de website is meer te beleven!, hier een kijkje in het ziekenhuis, hier de doktoren en hier de geweldig moderne machinerie. Bij de laatste trouwens geen stofzuiger en het hele abortusverhaal is van de homepage weggehouden en staat min of meer verstopt onder de menu’s.

Heel netjes voor een Chinees hospitaal, aankomende moedertjes zullen dat soort texten immers liever niet lezen. Met meisjes die willen aborteren houdt het Huaxi duidelijk minder rekening, maar wat wil een mens ook voor half geld?


Comments are closed.