Baasje vijf jaar lang vastgebonden door Boer in China

Gepubliceerd op donderdag 23 juli 2009 door Tycho

vastgebonden_kindje_1

Een kindje dat vijf jaar lang door een boer werd vastgebonden met een touw is door de Chinese kinderbescherming gered. In de vijf jaar had het nooit een broek of schoenen aangehad en moest het altijd buiten slapen, in weer en wind. Eten kreeg het kindje lijk een hondje uit een bakje.

vastgebonden_kindje_2

Het kindje werd ontdekt door enige toeristen die verdwaald waren in een bar gebied in de achterlijke provincie Anhui. De toeristen schoten enige leuke platen voor de powerpoint thuis en belden de politie die de kinderbescherming inschakelde.

vastgebonden_kindje_3

De boer vertelde de toeristen dat hij het kindje op straat had gevonden toen het ongeveer een jaar oud was, het was vermoedelijk te vondeling gelegd omdat het niet kon praten. De boer besloot het kindje op te nemen in zijn thuis want laten doodgaan was ook zo iets. Door zijn vreselijke armoede kon de boer echter niet veel meer doen dan het kind in leven houden.

vastgebonden_kindje_4

Links de boer. Deze boer was zoals veel van zijn provinciegenoten ongeletterd en nog nooit zijn dorp uitgeweest. Hij had geen idee van de gekkigheid van zijn gedoe en ook zijn buren, vijf huizen in dat dorp, spraken hem er nooit op aan. De boer verloor reeds eeuwen geleden zijn vrouw en woonde alleen.

vastgebonden_kindje_5

De twee konden het trouwens best met mekaar vinden, het kind wist natuurlijk niet beter maar uit dit plaatje blijkt geen haat. Toch is dat niet genoeg in deze wereld want zo’n kind dat moet naar school en honderduizend miljoen karakters in z’n hoofd stampen voor god weet wat.

vastgebonden_kindje_6

De toeristen gaven het kind een fles water waar hij wonderwel raad mee wist, in dergelijke dorpen komt het enige water doorgaans uit een vergiftigde put en van zure regen. De boer had duidelijk nog nooit kaas gegeten van zo’n fles en opende slechts onhandig zijn mond.

vastgebonden_kindje_72

Gelukkig kwamen toen vlug de stadsmensen van de kinderbescherming die het kind een veel hipper poloshirt aantrokken.

vastgebonden_kindje_8

Op de groei gekocht, dat wel. De kinderbeschermer kijkt vast wat hij straks ’s nachts in het weeshuis nog veel beter gaat bekijken.

vastgebonden_kindje_9

De kinderbeschermers hadden voor de operatie in de leeglanden hun allergrootste four wheel drive meegenomen maar geen broek voor het kind dus moest het kleden met een vies dekentje. De boer liet men verder de boer, men deed geen moeite voor politie en processen verbaal, hoe ook en waarom zou men zo’n boertje moeten straffen. Zijn grootste straf heeft hij immers al gekregen: weer alleen. De toeristen, immers nog verdwaald, mochten met de vangst van het jaar mee terug naar de stad.


Comments are closed.