Baby Geboren in de Trein tijdens Nieuw-Jaars Volksverhuizing in China

Gepubliceerd op dinsdag 9 februari 2010 door Tycho

baby_china_1

Een zwangere vrouw kreeg tijdens een treinrit op weg naar familie plots weeën. De trein stopte op station Handan in de provincie Hebei waar gewaarschuwd medisch personeel zich over de moeder ontfermde. De baby werd binnen vijf minuten geboren op het perron.

baby_china_2

Het is een meisje en ze is kerngezond. Tijdens de Chinees Nieuwjaar vakantie reizen ieder jaar meer dan 200 miljoen Chinezen met de trein naar hun thuis. Treinritten in China duren tot drie dagen en in de wagons ontstaan in zo’n tijd complete samenleveingen. Toch komt een geboorte zelden voor omdat hoogzwangere moeders meestal blijven waar zij zijn. De drang naar thuis was in dit geval kennelijk te groot.

baby_china_4

Moeder, baby en enige nieuwsgierigen in het Handan People’s Hospital in Handan. De vader van de kleine die door werk pas later zou vertrekken was dolgelukkig toen hij zijn verse baby hoorde huilen door de telefoon. Door de enorme drukte op het spoor zal hij echter pas in twee dagen in Handan wezen. Het kersverse gezinnetje moet daarna proberen een nieuw plekje op de overvolle treinen te bemachtigen om nog eens bij hun familie aan te kunnen komen.

baby_china_5

Tijdens de bevalling op het perron, de moeder gezien van boven op een pet. Tussen haar benen drie vrouw hard aan het werk. Het heerschap rechts is een official van het station, te herkennen aan zijn uniform, de pet is van hem.

baby_china_3

Hoera, een zieltje bij op dit planeet.

Comments are closed.