Baby Panda’s uit China

Gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2010 door Tycho

china_panda_1

Het was feest in het Wolong National Nature Reserve in de provincie Sichuan want 16 baby-reuzenpanda’s werden van hun moeders gescheiden. De dieren, allen geboren in 2009, moeten het nu alleen zien te rooien in een speciale kinderpandatuin.

china_panda_2

Het Wolong National Nature Reserve werd opgericht in 1963 om de panda voor uitsterven te hoeden, inmiddels leven meer dan 150 panda’s in het 200.000 hectare grote reservaat, het werd wereldberoemd tijdens de aarbeving van 2008 toen vijf beveiligers en een panda om het leven kwamen.

china_panda_3

De panda’s in hun karakteristieke houding. Een panda slaapt, eet bamboe en slaapt. De dieren staan niet eens op om te schijten, ze doen het gewoon in hun vacht. Hun achterkant is daardoor vuilerig zwart maar dat is bijna nooit te zien omdat ze altijd op hun kont liggen.

china_panda_4

Panda’s lijken lief en speels maar kunnen zeer gevaarlijk zijn. Chinezen drinken graag een borreltje in de dierentuin en proberen dan de panda’s wakker te maken. In een paar gevallen sprong zo’n dronken Chinees over de muur, ik weet van een dode en een afgerukte arm.

china_panda_5

Op hun kont.

china_panda_6

De panda probeert de cameraman weg te jagen, zij eten hun bamboe liever alleen, zie zijn kont.

Comments are closed.