Bezoek aan de Speeltuin van het Ditan Park in Peking: de Kleine Draaimolen

Gepubliceerd op vrijdag 20 november 2009 door Tycho

speeltuin_nmini_molen_1

Naast de Grote Waterdraaimolen en niet heel ver van de Botsauto’s vond ik nog dit totaal verlaten en vergeten minimolentje. Het was een elektrieke, de bediening kwam ooit uit het huisje links.

speeltuin_nmini_molen_2

Op de bovenste bal een olifant maar hij blaast met zijn slurf dit verhaaltje niet uit, sterker, ik begin net eens een keer. De olifant, en de andere dieren uit die beestenwereld, waren gemaakt van gehard gips.

speeltuin_nmini_molen_3

Het huisje. Vroeger, denkelijk veel vroeger, zat daar een baasje in controle met hendels voor links en rechts. Voor x-yuan mochten kinderen een stukje draaien op hun beesten. Ach toch de tijd, het is Playstation tot en met deze dagen, geen kleine komt ooit weer buiten want de computer lijkt alle antwoorden binnen in huis.

Mijn kinderen, godverdomme, ik schop ze de straat op, laat ze maar half doodgaan daar maar het echt is ttenminste beter dan die flutiele fantasie. Hop!

speeltuin_nmini_molen_4

Mot weer die dierenriem van ze wezen, gaap, maar niet allemaal. De aap, de haan, de geit, beest dat ik niet thuis kan brengen, nog een aap en nog een haan. Dierenriemetje min, maker had zeker bepaalden in zijn familie.

speeltuin_nmini_molen_5

Dit machien is een ander en stond op de achtergrond, een buitengwoon mooie schommelhaan met een boze blik omdat hij daar altijd moet wezen. Ik begrijp het dier, helemaal, het is voor hem en die molen in deze moderne tijd gewoon gedaan.

Comments are closed.