Bezoek aan het China Nationalities Museum in Peking Deel 1

Gepubliceerd op vrijdag 29 mei 2009 door Tycho

china_nationalities_museum_1

Die dag Beste Lezer was de meest Blauwe ooit. Kort voor was ik nog in het Beijing Aviation Museum en het China Telecommunications Museum. U ziet, ik ben me toch druk zeg. Geeft niet hoor, ik vind dat leuk en het is ook een ontsnapping uit, lekker la een dagje weg zo leuk. Zie ook die enorme vochtvlek op de toren!

china_nationalities_museum_2

Voor de poort, hier twijfelde ik even. De toegangsprijs was een voor China heftige 95 yuan. Nog geen geld natuurlijk, neuk, ik zwem er in, maar ik raad U Beste Lezer, dit feestje is iedere Mao waard…

china_nationalities_museum_3

China heeft 56 officieel erkende minderheden. Dat zijn die ‘Nationalities’ uit de naam. Volgens de folder die ik kreeg bij de deur “streeft men” naar iets moois voor allemaal.

china_nationalities_museum_4

En de hier hebben wij een Monchoolse Ger. Dat zijn die lui van de grasvelden, ooit stonden zij voor Wenen en werden daar verslagen, genoeg toch le ma over Dat Volk?

china_nationalities_museum_5

Twee heren van een dansgroep. Het museum heeft namelijk echte mensen van al die minderheden naar Peking gehaald om voor hun hutjes te zitten en hun dansjes te doen. Da’s aardig, meestal nept men dat soort zaken in China en zijn het gewoon Han in klederdracht maar hier niet, het benne echte en dus is het fijn gekke aapjes kijken. Dit waren twee Tibetanen denk ik, met viezig lang haar en ze keken mij niet recht in de ogen aan, minderheden toch, allemaal onguur tuig.

china_nationalities_museum_6

Toen daar was een deurtje en achter een enorme zaal, ik zeg dertig Brabantse Boerenschuren groot, met bergen oude antieke zaken die te koop waren want respect gaat maar tot de buidel natuurlijk, dat begrijpt iedereen ja, het leven is zo moeilijk niet. Hier een blik weefgetouwen van een aantal minderheden die graag weefden, weven denk ik, die lui veranderen hun gewoontes doorgaans in geen eeuwen. Ha de wip, daarom zijn ze natuurlijk nog steeds een minderheid en geen meerderheid.

china_nationalities_museum_7

Een oude drakenboot, de Chinezen vieren ieder jaar het drakenboot festival, was toevallig net eergisteren, ik blijf graag dicht bij de actualiteit. Aan de muur hingen de hele zaal door grote scheepssturen, dat was ietwat confuus, het was me weinig duidelijk wat die daar overal deden. Een drakenboot stuurt niet met zo’n ding en een kruiwagen net zo min, denkelijk was het een onderdeel van het overall design en als zodanig uitgedacht door een ontwerper, mooi man, goed gedaan zeg!

china_nationalities_museum_8

Ouderwetsche koetsen met een hek van wielen voor tafels met een groene laag, in de laag was niets, die was gewoon groen en dat was dan dat la ba. Op de achtergrond weer een scheepsstuur. Wie een thema kiest dient consequent te blijven! Ik waardeer dat, stabiliteit en herkenbaarheid, wie mist het niet als het er even niet is in genne lullig leventje? Verlangen en meteen, weg is niet voor eeuwig, ik stel u gerust, ooit komt het weer eens om het hoekje kijken, ja dat stuur!

china_nationalities_museum_9

Kuiwagens, het wapen van Den Boer, den boerige den horige, zo kruit hij zijn waren van zien land naar de markt, zijn piepers en zijn kippen en zijn vetgemeste varkentje. Nog wel die ene lieve door zijn kinders liefdevol Beertje genaamd, Beertje, och lief Beertje nu dood.

Beer is in dit verband grappig want zo noemen bijvoorbeeld jagers ook een mannelijk zwijn dat zij voor de kop knallen in een bos. Da’s dan een beer zonder tje maar het gaat hier om de grote verbanden en niet om de details. Details in dit verhaal, ik beperk ze tot een minimum, U heeft net gewerkt natuurlijk, ik ook, ik weet, nu gewoon lekker los, lezen en schrijven en nog een bier! Valentins Wit Beste Lezer, de aanrader van de maand.

china_nationalities_museum_91

Ha Handkarren, zie U die Grootte van de Zaal? Die gang was een honderd meter lang en geheel als bunker gebouwd onder een kunstmatige rotspartij. Er stonden daar vijftig karren achter mekaar kar te wezen, weinig schoonheid hoor, klinische bende met dat licht, had donker moeten wezen en smerig met bergen stof en de geur van koeienstront zoals Het Was Bij de Boer! Goed vroeger, goed dat het er was maar het is er nu niet meer. Alles musea dicht en keihard tegen de vlakte, we hebben er niets meer aan! Weg met die kankerzooi, verbranden en opneuken met die rare houten troep, hebben we geen karbonfibre these days voor dat soort getransporteer van de ene plek naar her? Wij hebben.

Links ziet U een aantal kamers, die waren thematiek verdeeld, zo was er een kamer van De Heer, een kamer van De Vrouw, een Bediendenkamer, jalalala Communisme zo goed zeg lache de lol en dan toch maar blijven ijlen over dat keizerlijk verleden, stelletje lozers bij mekaar daar, hier, in dit hele nepppertland.

china_nationalities_museum_92

Dit was dan nog de leuxte en meteen de kinderkamer, acht toch ik hou van kinderen, zo jong en onbedorven, had er ooit zelf heel even nog een, weet je nog frau MP? Een stofzuiger in een lokale GG&D of wat de neuk iets met die afkorting regelde dat verder, we waren nog te jong ja, oh de poep wat waren we toch een end te jong la, was het anders anders gelopen? Natuurlijk niet, te mooi gedroomd, haat zit diep, kinders of niet.

Op de plaat enige maskers op een kast en een berg geinige plaatjes aan de muur. Als ik een koter was zo ik me dood nachtmerrie dromen met die freaky shit maar Chinese kindertjes zijn zeker anders, misschien krijg ik er nog wel eens zo een, dat zou dan een halfje wezen, half gek natuurlijk en dat hoort al helemaal nergens bij met z’n bek. Lekker ongelukkig hahaha, net als al die adoptie-kindertjes, pleeg dan zefmoord ba, toe dan toe dan, lelijk stuk rommel dat je bent met je stinkende oxels, ik laat je Geen Traan!

china_nationalities_museum_93

Chinese Propaganda op z’n Grootst, ik like. Hier alle minderheden met een grote vlag van het moederland. Vroeger in de keizertijd zei de keizer: “Allen onder de Hemel, verenigt U!”, en dan was er weer een nieuwe dynastie tot die werd doodgevochten en er weer een andere keizer was die hetzelfde zei. Echter na de komst van het Communisme was het geen zaak meer de hemel aan te hangen, dat verondersteld immers een god en volgens De Leer bestond zo iets helemaal niet.

Dus in plaats van dat bijgeloof kwam De Vlag Van en werd dat de nieuwe hemel, “Allen onder de Vlag, verenigt U!”, vereinigen voor duidigheid als samenzijn, niet als in neuken, wat de neuk krijg ik anders morgen weer op mijn dak als ik mij niet duidelijk klaar? Hop iedere weg, die minderheden deden wel mee, terecht ook, anders kwamen DE TANKS om ze op weg te helpen. Die Sui, Mui, Pui en wat de neuk ze toch heten met z’n allen bij mekaar. Kinderachtig gedoe toch, pas je toch aan, die stammen bestaan al honderd miljoen jaar, op een moment is dat rebelse leuk geweest.

china_nationalities_museum_94

Kijk en dit kwam goed uit, iets waar ik sinds mijn aankomst naar op zoek was: Duidelijkheid. Een maquette van twee meter bij ene met het hele reuzegrote museum ingestopt, zo kon ik mijn weg nog eens vinden zo zeg. Ik had bij de ingang ook een kaart gekregen natuurlijk maar die had ik in de eerste prullenbak gekeild, kaarten zijn voor homo’s, een Man vindt Zelf Zijn Weg. Nu gaat dat nou eenmaal niet altijd heelmaal venzelf, ook een man heeft zijn verstandelijke beperkingen dus als ik soms wat moet smokkelen weiger ik niet. Maar dit maquette had dus geen ‘jij bent hier’ dus ik bleef de man die ik altijd droom te wezen, hoera nog steeds verdwaald!

china_nationalities_museum_95

Die wortel daar was een stenen, de text laat ik aan U fantasie, leuk genoeg natuurlijk voor een plaat want tenslotte was ik daar Aan Het Werk en helemaal niet Voor Mijn Lol, neuk toch, mijn lol, lekker thuis Porno met Blokjes voor de Kut kijken op een Taiwanees kanaal, da’s mijn lol, is dat mijn Leven nu? Yep, het is en geen traan, ik doe en doe wat ik wil, ja ik doe echt wat ik wil hoor, la.

china_nationalities_museum_96

Ik verliet die gekke zaal en weer buiten want daar begint de Gekheid altijd pas Goed en ook dit keer stelden mijn Chinese landgenoten mij niet teleur, zie toch die torens! Da’s een kopie van de beroemde Drie Pagoda’s in het dorpje Dali ergens in diep zuid China. Ik was daar nog eens met diezelfde MP, ik noemde haar net, en er was een Chinese vrouw en die zei: “Bu tai lao la!”, “Niet te oud!”, want yepdela, ook die torens daar zijn nepperts van echte een duizend jaar oud die al lang niet meer bestaan.

Beste lezer, dit eerste deel is voorbij, vannacht, in China, nog het tweede en wie weet het derde.

Adres: 北京中华民族博物馆(中华民族园), 朝阳区民族园路1号. Tel.: 0086 (0) 62063646, 62063647.


Comments are closed.