Bezoek aan het Qingnianhu Park in Beijing Deel 1: de Botsauto’s Deel 2

Gepubliceerd op zaterdag 5 september 2009 door Tycho

china_botsauto_94

Verder met de botsauto’s in het Qingnianhu Park in Beijing, Deel 1 hier. Meteen met een speciale, deze raketauto heeft namenlijk maar een enkel stuur en een enkelzitsbank en is dus bestemd voor iets grotere kinderen die zelf hun weg denken te weten. Op de carosserie een toeter die toendertijd in de ruimte overbodig was maar tegenwoordig met al die satelietten van pas komt.

china_botsauto_95

Dubbel Minney Mouse met boevendoek rond de nek, Americaanse sterren op de voorbumper in een slee met wagenwielen, dubbelgestuurd.

china_botsauto_96

Het meisje uit Deel 1 wilde met dit monster rijden, ik denk dat haar mama gelijk had, voor zoveel kracht was zij indeed nog veel te jong. Het voertuig heeft twee kanonnen die nergens op schieten en twee glazen die lampen lijken maar in het echt alleen matte doppen zijn.

china_botsauto_97

Dit het model auto dat het meisje uit Deel 1 weigerde te berijden. Ik begrijp, het is een rudimenmtair geheel met een enkel simpel stuur, een versleten bank en een barbaars gaspedaal. Wel met mooie Chinese drakenkop en staart.

china_botsauto_98

Een rood broertje van het gele monster twee platen her. Op de zijflanken staat ‘Laser’. De auto is voorzien van zwaailicht en vier uitlaatpijpen.

china_botsauto_99

De lamp draaide en gaf licht bij rijden. De joystik met de groene knop, bakboord, was voor links en de rode, stuurboord, voor rechts. De joystick helemaal rechts was voor de geweren die niet echt schoten maar wel “taktaktaktaktaktak” deden.

china_botsauto_99a

Wie daar op de Achtergrond in een simpel voertuig als in foto vier? Op de voorgrond is gestroomlijnde ennkelzitter met een kanon dat meedraaide met de stuurrichting, stuur was een enkelspaaks knuppel.

china_botsauto_99b

De mooiste. Zo eenvoudig en toch kloppen alle lijnen, de ontwerper dacht denkelijk aan een bestelbus toen hij deze tekende. Heeft wel iets weg van de eerste Ford Transit bestelbussen, die waren ook zo prachtig functioneel.

china_botsauto_99c

Nog eens, zie ook het gerafineerde gebruik van dubbele kleuren. Twee sturen weer met een enkel gaspedaal, geen uitlaatpijpen want die zouden de pure lijn verstoren.

china_botsauto_99d

Deze kever stond eenzaam alleen in een hoek van het veld. De auto had twee sturen maar de bank was nauwelijx groot genoeg voor twee mensen. Denkelijk hebben die zwarte voeten, die de poten van de kever verbeelden, geen gunstig effect op de stroomlijn.

china_botsauto_99g

Nooit eerder zag ik een zijspanmotorbotsauto op dit formaat. De passagier kan net als bij een echte zijspanmotor niet sturen of gasgeven maar slechts de beugel vasthouden. De zwarte strepen lijken een grille met zelfs een power bulge daar boven. Vermoedelijk zat er ooit een lamp voor op het stuur maar die leek gezien het stof reeds lang verdwenen.

Binnenkort meer over Mijn Bezoek aan Qingnianhu Park.


Comments are closed.