Bij Mij in Het Gebouw: denk toch na voor dat kind komt

Gepubliceerd op vrijdag 5 juni 2009 door Tycho

happy

Dit hing plots op het Belangrijke Mededelingen Bord vlakbij de lift in mijn gebouw in Peking. In het Engels ook nog, nu gelukkig maar, het zegt: Healthy Childbearing Begins Before Pregnancy.

Wat toch voor kaas moet ik daar weer van maken? China heeft natuurlijk de een-kind-politiek maar dat straalt hier niet vanaf. China heeft ook een van de hoogste na-een-jaar-getrouwd-zijn-lekker-scheiden-en-neuk-jou percentages en daar lijkt het meer mee te maken hebben want dan dat ene kind blijft verrot achter en gaat zaken stelen zoals al die kindjes van gescheiden ouders die zo verknipt als een deur raken.

Neen de nee, geen eigen ervaring dit keer Beste Lezer, mijn paps en mams waren zo lief samen tot mams plots dood ging aan allerlei rare zaken in haar hersenpan. Jammer de neuk maar die dingen gebeuren, 65, een mooie leeftijd, de hele redactie en ik wensen haar het beste in de hemel.

Terug naar die plaat want ik dwaal af. Dwalen Mijn Besten is trouwens het Mooiste een mens kan doen want zo ziet men nog eens wat.

aietswatdat1

Het lieve stelletje op de plaat lijkt net getrouwd, zij al zwanger misschien en da’s Dus Niet de Bedoeling. Men moet Nadenken over een Kind en als liever Niet dan de wip maar Niet want als toch wel komt er Gedonder van.

Die weeshuizen hier, echt, zitten vol, lijkt raar met dat ene kind beleid maar is niet. Die leuke stelletjes beginnen vaak te vroeg en daar de la was zo’n baby zonder leven. Hop!, te weinig geld voor opvoeden en naar het weeshuis er mee.

Zo zielig la.

Maar da’s wel waar dat niertje vandaan komt voor Uw Emma of  Bettien, vergeet dat toch nooit.

China, helpt.


Comments are closed.