Boer uit China bouwt “Wilde Panda” Race Driewieler

Gepubliceerd op vrijdag 13 maart 2009 door Tycho

driwiel

Een Boer uit de provincie Hubei bouwde Zijn racewagen: de Wilde Panda Race Driewieler. In het Chinees 野猫 三轮跑车, yemao (wilde panda) sanlu pao che (drie wiel race vehikel). Het machien moge een bord bagger lijken maar is razendsnel. Film met Speedruns en leuke muziek:

De Wilde Panda is gebaseerd op de gewone sanlunche, een soort apparaat dat veel bij de boerenstand in gebruik is. Normaliter echter zit het ene wiel voor met met daar vlak boven de motor. Deze raceboer heeft het concept omgedraaid en een middenmotor race driewieler gecreeërd.

De auto heeft door de gladde panelen een lage luchtweerstand, uit nood geboren want van het grootste belang op die lange rechte wegen over het schone platteland. Maar uit Nood geboren ideeën zijn vaak de beste en zo ook hier. Op bochten is de wilde Panda duidelijk niet gebouwd, zie die stoelen, daar valt een varken nog uit.

Het logo is van Wuling, een fabrikant van minibusjes en sanlunche’s. General Motors heeft een joint venture met de tent voor passagiers-mini-busjes. Wellicht kan dit boer de Amerikanen warm krijgen voor zijn concept, een betaalbare sportwagen zou de Generaal een duwtje in de rug kunnen geven.


Comments are closed.