Boertjes Moeten Weg voor Disneyland Shanghai

Gepubliceerd op zaterdag 7 november 2009 door Tycho

disneyland_shanghai_china_1

Shanghai krijgt een Disneyland en dat is goed voor de millioenen Minni Mouse liefhebbers in China. Maar waar iemand blij ook altijd iemand niet blij. In China zijn dat meestal De Boertjes, wezens die tijdens de aap-mens-evolutie iets onder de helft bleven steken.

disneyland_shanghai_china_2

Het park komt in het Pudong district waar ook het zakencentrum, het F1 circuit  en het vliegveld liggen. De rest van het enorme gebied is echter nog steeds zeer agricultureel, boertjes gaan er met de platbodem naar hun werk.

disneyland_shanghai_china_3

Ongeveer 25.000 boertjes moeten verdwijnen, in China heet noemt men dat vriendelijk “relokeren”. Met veel geluk krijgen de boertjes ergens een flatje in een verre buitenwijk van de stad, met pech een trap onder hun aars want eigendomsrechten liggen altijd moeilijk in communistische landen.

disneyland_shanghai_china_5

De boertjes zullen echter hoe dan ook hun boertige levensstijl moeten opgeven. Nooit meer vrij in de natuur een liedje fluiten tijdens het hooien en rondborstige vrouwtjes met rode wangen onder hun werkrokken grijpen.

disneyland_shanghai_china_6

Zet er een boom naast en het is net een aapje. Meisje speelt met een flesje in de commune, de boertjes boeren hier nog in collectiviteit met enige centraal gelegen schuren en slaapvertrekken. Door de komst van Disneyland valt zo een heel sociaal netwerk uit mekaar waar de boertjes zich al vijftig jaar veilig waanden.

disneyland_shanghai_china_7

Het is het einde, van een tijdperk. Maar ook een begin! Strax staan hiet sprookjeskastelen, achtbanen en hippe hotels waar bezoeker leuke Minnie Mouse sleutelhangers kan kopen.

Comments are closed.