Boodschappen doen in China is een Avontuur

Gepubliceerd op maandag 18 mei 2009 door Tycho

shopping_china_1

Dongbei-stad Harbin heeft weer een keer een goed idee. Men zette een replica van een dinosaurus-skelet op een winkelplein om het publiek wat op de fleuren. Men is daar op noord immers immer zo sombertjes over het leven. Het feit dat men een skelet uit de kast trekt voor de baan zegt opnieuw genoeg over de hoofdset van de Dongbeinees.

shopping_china_2

Het echte skelet staat in het Heilongjiang Museum. Heilongjiang is een van de drie provincies die saam de Dongbei zijn, andere: Liaoning en Jilin. Nu viel ik net bijna van mijn stoel bij het lezen van dit gedeelte van het bericht. Een museum in dat gebied? Als het vol staat met skeletten zal er moedelijk wel eens een ziel op af komen maar verder moet het toch treurnis zijn.


Een reactie op “Boodschappen doen in China is een Avontuur”

  1. Carolien Dircken:

    Hoi Tycho, leuk dat je mij mailde. Ik heb je blog al vaker bekeken, erg interessant. Het lijkt me super om vanuit Beijing te schrijven… Ik ben van 30 mei tm 14 juni weer in Beijing, samen met een fotografe, het lijkt me heel leuk om je te ontmoeten. Ik ben erg benieuwd naar je rijstijl 🙂
    Zullen we met z’n drieen gaan eten en daarna een ritje maken?
    Groeten, Carolien Dircken, china.blog.nl