Brug van 147 meter opgeblazen in China

Gepubliceerd op vrijdag 8 mei 2009 door Tycho

boembrug1

Boem! Beste lezers daar gaan wij weer! Niets leuker natuurlijk dan vuur en vlam en een flinke klap, Chinezen gelukkig, kunnen daar wat van. Dit keer was een 147 meter lange brug aan beurt over de Nanxi rivier in de stad Yunyang in de provincie Chongqing.

boembrug2

Dit was het Bruggetje voor de Boem, inderdaad niet om aan te zien, oude rommel uit 1976, ik voel mij Hongerig voor Destructie! Was er niet eens een bandje met een album met zo iets? Vage herinneringen mijn jeugd, ik zal mij wel vergissen, het geheugen Mijn Besten, is bedriegelijk tot en MET.

boembrug3

Een vol gevoel, een boer en een tevreden klop op de buik want de lelijke brug is kapot. Grappig dat bootje, het lijkt even te komen kijken of de boel echt verdwenen is. Of het weet van niets, de schipper die dat traject al eeuwen vaart kijkt verbaast naar de hemel en denkt: “Alle hens naar de vissen, hier was toch een brug?” Inderdaad kap’tein, er was, maar het leven la gaat door.

boembrug4

Geen nood voor hen die echt naar Die Andere Kant moeten, wat zoek je toch daar mijn lief?, de nijvere Chineesjes bouwen al weer aan een nieuwe brug van het Westen naar de Dijk en veel verder als het moet. Over zo’n 30 jaar blazen ze die ook weer op en als ik dan nog ben doe ik U verslag.


Comments are closed.