Bus Vliegt over de Kop in China: zes Doden

Gepubliceerd op dinsdag 25 augustus 2009 door Tycho

bus_ongeluk_china_1

Bij een busongeluk bij het dorp Xinhua in de provincie Hunan zijn zes mensen omgekomen en 29 gewond geraakt. De bus vloog door gladheid op een bergweg uit de bocht en viel op zijn kop van de weg en van de berg op een lager gelegen pad. Zo vallen de bussen wel vaker in China.

bus_ongeluk_china_2

Een van de reddingswerkers, ven hen moet een doodbloedende passagier het hebben, ging van zijn stokje door de stress en hitte, zeven maten geven hem eerste hulp. Twee van de doden bliezen pas in het ziekenhuis hun laatste adem uit.

bus_ongeluk_china_3

De bus op een politieparkeerplaats. Zo’n plek zag ik ook eens in Peking, tientallen wrakken met het bloed nog aan de ramen en op de stoelen. Natuurlijk net die dag mijn camera niet mee maar ik ga nog wel eens terug voor een verhaal. De bus nu is flink gekraakt hoewel het dak het lijkt te hebben gehouden. Zie het stro uit de koplampgaten, in landelijke natte gebieden gebruikt men dat als extra isolatie want oudere Chinese vehikels zijn gevoelig voor kortsluiting, het zit vaak ook onder het dashboard.

De politie in Xinhua, stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk.


Comments are closed.