Chauffeur uit China wil Heel Graag vier keer Dood

Gepubliceerd op zaterdag 14 maart 2009 door Tycho

444_0

Chinezen zijn een bijgelovig Volkje, zo geloven ze in allerlei Spoken en rare Dieren in een Jaar. Bij nummerborden van hun auto is het ook raak: er moet vooral geen nummer ‘4’ in zitten. 4 (si, 四) namenlijk klinkt in China net als Si (死),  en dat is ‘dood’.

In dit land mag de een chauffeur zijn eigen nummerbord kiezen, die met 4 in de reex blijven altijd over. In sommige steden, zoals bijvoorbeeld Shanghai, veilt men nummerborden, die met ‘4’ gaan altijd weg voor de laagste prijs.

Het nummerbord op de platen, 04444, brengt dubbel ongeluk. Het zijn vier vieren dus de man in deze kar, een Volkswagen Sanata stationkar, is zeker ten dode opgeschreven. De scherpe lezer, U!, ziet boven mijn eigen jeep met slechts een vier, ik maak mij dus weinig zorgen, een keer dood is tot daar aan toe.

444

Geschoten uit de Suzuki Swift van mijn vriendin want ik was die dag te brak om mijn JEEP te driven, het was een eerste lentedag met 14 graden. Rechts ziet u een man in een oranje hes met een ladder, iets daarvoor dus verder weg een man in oranje hes op een scooter. Vlak voor ik de 4444-plaat schoot probeerde de man met de ladder achterop te zitten bij zijn scootervriend, gezien de lengte van de ladder lukte dat net niet en hij moest dus lopen.


Comments are closed.