China 60 Jaar: Lachen met Een Tank in Peking

Gepubliceerd op vrijdag 2 oktober 2009 door Tycho

tank_op_straat_1

China bestond gisteren 60 jaar en dat vierde men wild in Peking. Na eerder de parade gekeken en tanks zien terug rijden kwam ik bijna thuis bij Dongsishitao waar de PAP (People’s Armed Police) voor de zekerheid een tank had geparkeerd. Dit tot groot plezier van toerist en lokaal gelijk, de indrukwekkende agenten met grote geweren hielden geen Chinees van zijn plaatje in de zon.

tank_op_straat_3

De witte tank, want dat is minder confronterend bij protesten, had een indrukwekkende sneeuwschuiver gemonteerd, bedoeld voor noodhulp in de winter en om Tibetanen de benen onder hun gele jurken vandaan te breken als ze weer een mantra gaan brabbelen voor een anoniem overheidsgebouw dat volgens het bordje zegt zich bezig te houden met religieuze zaken.

tank_op_straat_4

De kleine wilde ook graag en laat zich stoer zakken in de afzetting die trouwens het fietspad half blokkeerde en daar was ik als fanatiek amateurrenner weinig gelukkig mee, maar wat heeft een buitenlander nog te melden als de geelmannen samen een feestje vieren? Op het afzetplastiek stond ‘Limitline’ en de moeder van de kleine had een mooi t-shirt aan:

tank_op_straat_5

Maak daar eens kaas van, iets met De Tijd, schoenen en Kenyanen die daar voor uit moeten kijken.

tank_op_straat_6

Dat meisje rechts was lekker, ze staat ook op plaat 1. Hier plaat een man die niet de hare was stiekum een plaat van haar terwijl zij haar vriendin plaat.

tank_op_straat_7

Een PAPer ging toen net voor mijn lens een stukje schoonmaken, ook te zien op plaat drie. Niet zijn tank maar de straat en stoep rond, met een rode emmer. Het volk geloofde het toen wel en taaide heen. Wel, ik ook, want er was nog veel meer te beleven.


Een reactie op “China 60 Jaar: Lachen met Een Tank in Peking”

  1. http://www.torontolimodepot.com/:

    OOh- We saw the lovely girl at clang clang, she will dance past your fabulous creation and the wonderful bag of treasures on her way to you!blessings, kari & kijsa