China 60 Jaar: Lachen met een Tank in Peking Deel 2

Gepubliceerd op vrijdag 2 oktober 2009 door Tycho

tank_china_2

Ik had al en Witte en vandaag ergens onderweg vond ik nog een zwarte op het kruispunt bij Jiangguomen en Xidan en de lieve Chineesjes waren weer zo blij met het ding. Op de plaat haar Vriend en de Vreemdeling die beiden denken aan die mooie ogen, indeed, wat kijken ze fel zeg.

tank_china_3

Haar enigste geroofd van een ufu, kijk, het kan ook andersom hoor en zeker in China want daar kan immers alles zomaar gebeuren. Het politie-afezettings-lijntje hangt op zijn kop. Aandacht, een beetje meer, en dit land zou er heus wel komen. Nu hoor, zie ik toch het ergste uiteindelijk, met reusachtige vechtpartijen een oorlog. Want een volk als dat eeuwig vrolijke Chinese houdt geen leger onder de duim.

tank_china_4

Braaf Ding, saluut aan de macht, kennelijk niet een van hen. Gezien heur haar een tourist uit Anhui of van verder weg. Wel lekker hoor, die boerinnen met hun frisse gele wangen, ze lachte nog naar mij.

tank_china_5

Deze wat oudere niet, zij dacht louter Haar Land en hield haar hart. Wat een macht toch, een tank voor een winkelcentrum zeg. Kijk als ze willen dan komen ze wel, dit laffe volk echter komt voorlopig nooit hoe hard ik hen ook stook met mijn hippiegelul over vrijgheid en zelfzeggenschap.

Uiteindelijk, moeilijk ook de conclusie omdat ik hier al jaren met veel plezier woon, zal China verliezen. Niet door een gebrek aan geld natuurlijk, dat heeft de regering genoeg, maar simpelweg omdat het volk niet spreken mag. En zie Europa en daarna ook America, de vrijheid van het woord is het grootste goud waar op aarde. Advertentie:


Een reactie op “China 60 Jaar: Lachen met een Tank in Peking Deel 2”

  1. France C:

    China toont wat ieder mens wil: hij wil imponeren met aanzien, prestige, macht, kennis. Niets mag dit zelf ontworpen beeld verduisteren. Daarom wordt alles wat dit imago enigszins kan aantasten, hardhandig geweerd. Daarom hebben de Chinezen gekozen voor een oogverblindend spektakel zonder negatieve kanten. Oogverblindend, want wat niet past in het zelfbeeld, verdwijnt achter de coulissen. Zo toont deze natie zich als een land met een gelukkige, enthousiaste, weerbare en creatieve bevolking.

    Wat zegt dit de mensheid? Iedereen ziet dat het een schijnbeeld is wat wordt opgeroepen. Maar zo doet iedereen het toch? Iedereen wil toch een beeld oproepen over zichzelf dat onecht is? Want in de lilaca is duidelijk, dat mensen zich graag voor de gek houden. Ze willen niet weten wat er werkelijk aan de hand is. Ieder mens blijft liever met zijn schijnvertoning leven. Hij is bang om zichzelf te moeten zien zoals hij is. Dat is blijkbaar niet iets om trots op te zijn, anders zou hij zich er niet zo voor schamen, dat hij met veel pracht en praal moet voorwenden dat hij iets geweldigs is.
    En daarom is het eigenlijk heel leuk, wat China laat zien in zijn parade op de feestdag.
    Want zo kan iedereen uitgebreid zien hoe hij zelf leeft en doet.