China 60 Jaar: Vlag van 960 Vierkante Meter

Gepubliceerd op vrijdag 2 oktober 2009 door Tycho

60_year_china_flag_1

China bestond gisteren 60 jaar en dat viert men tot met eind volgende week in het hele land. Zo ook in de stad Changxing in de provincie Zhejiang. Daar hing het lokaal bestuur een Chinees doek van 960 vierkante meter over het gemeentehuis zodat ambtenaren niet meer konden zien en uit arren moede maar eens aan het werk gingen. Een goed idee van Changxing, dat voorbeeld doet denkelijk volgen.

60_year_china_flag_2

Verbaaste voorbijgangers kijken hun ogen uit naar het enorme stuk katoen-met-eigenlijk-een-sythetische-graad-van-bijna-90-procent. Boeven hoor, die Chinamenne, ze schrijven zus op maar eigenlijk is het allemaal zo en dan niet eens een heel klein beetje. Mooi werkje, dat weer wel, groter is goed.

60_year_china_flag_3

Nu rap door naar havenstad Qingdao in de provincie Shandong, daar aan die kust, die Shandongnese kust. Mooie stad, het bier komt er ook vandaan en eens per jaar is er een festival waar bezoeker bier in plastic zakken, met een rietje, van vijf liter kopen kan. De vlag is gemaakt van frisse Rode Vlag-bloemen, Chinees merk, en meet een veertig vierkante meter.

60_year_china_flag_4

Maar! Zo hoort het. Nog steeds in Qingdao in een park. Door de economische crisis staan ook in Qingdao de lege containers hoog gestapeld in de haven. Het wijkbestuur besloot daar iets mee te doen en schilderde een aantal Chinese vlags en verscheepte die naar dat park. Men doet daar ook al zo druk met zonne energie, op een middagje wandelen door het oude centrum struikelt bezoeker over die dingen, ik heb er zelfs eens een gezien die een tap kon koelen.


Comments are closed.