China 60 Jaar: Zwangere Vrouwen Verven hun Buik

Gepubliceerd op dinsdag 22 september 2009 door Tycho

zwanger_china_1

Op 1 oktober viert China groots feest want dan bestaat het land 60 jaar. Natuurlijk heeft China reeds een geschiedenis van 5000 jaar achter de rug maar dat was allemaal voor de zegenregen van het communisme in 1949. Eigenlijk viert men het 60 jarig bestaan van ‘Nieuw China’ maar ook in de Chinese pers laat men ‘nieuw’ meestal weg.

De vrouw op de bovenste plaat heeft China in de kleuren van de Chinese vlag op haar buikje laten schilderen zodat ook de kleine iets meekrijgt van de vreugde. Rechts staat 中国, Zhongguo, China. De opstandige provincie Taiwan is natuurlijk meegeschilderd en volgens de maker blijft de tekening tot 1 oktober staan.

zwanger_china_2

Een zwanger buikje waar onder het hart de lijn voor de keizerssnede vast is neergezet. In China bevalt meer dan 80% via de kunstmatige scheur omdat door melk en vitaminengebrek het bekken te klein is om het kindje door te laten.

In het Chinees staat: 中国加油, Zhongguo Jia you. Letterlijk betekent dit: “China, olie er bij. ” Een meer gebuikte vertaling is: “China hup”. De kreet kwam in zwang tijdens de olympische spelen en is kennelijk nog steeds niet uitgestorven.

zwanger_china_3

Zulke lange nagels zijn gevaarlijk voor zwangere vrouwen want zo krabben ze zo de ogen van hun versgeboren baby uit, per ongeluk of niet. Op de duim vredesduiven in een blauwe lucht want de opkomst van China is vreedzaam. Daarnaast de vlag die alleen goed staat als de vrouw haar hand horizontaal met de duim naar onder houdt. Daarnaast ’60’, met onder ‘1949-2009’. Weer geen woord over die 5000 jaar of een ‘nieuw’ voor de duidelijkheid. Daarnaast een traditionele Chinese lampion die normaal ’s nachts en niet in een blauwe lucht op zijn mooist is. De schildering op de pink kan ik niet duiden.


Een reactie op “China 60 Jaar: Zwangere Vrouwen Verven hun Buik”

  1. marja:

    de één doet heto p ze buik de ander op de muur 😉

    gr
    marja
    http://www.goedhuysverf.nl