China Asbak Gestolen: Carlsberg

Gepubliceerd op zaterdag 28 november 2009 door Tycho

carlsberg_china_1

Welkom Beste Lezer bij weer een Splinternieuwe categorie op ChinaBlog.nl: China Asbak Gestolen. De categorie kent zijn oorsprong in mijn dievelijkheid; ik steel graag asbakken uit de bar. Ook vrienden en bekenden stelen asbakken voor mij, zelfs mijn moeder, de hemel hebbe haar ziel, zat ooit in het complot. In Neerland had ik zo een collectie gebouwd van 450 asbakken, die staan nu in de opslag in het dorp Cruqiuis niet ver van Haarlem.

Eenmaal in China miste ik mijn asbakken en begon een splinternieuwe collectie, ondertussen over de 200 bak groot. Mijn vriendin, och die schat, klaagde steen en been over de nutteloosheid van mijn hobby en daarom besloot ik de bakken hun ruimte te laten terug verdienen.Deel 1, zie hier.

Vandaag de tweedeling, ene schoon door simpelheid van Carlsberg.

carlsberg_china_2

Simpel maar waar, ooit eens gestolen uit een restaurant, weet niet meer waaar wan dat soort dingen gaan nu eenmaal met het bier. De Chinese naam van Carlsberg: 嘉士伯, jiashibo is een pure klankvertaling. De twee laatste karakters betekenen  啤酒, pijiu, en da’s bier. Samen: 嘉士伯 啤酒, jiashibo pijiu.

carlsberg_china_3

Chinese advertentie voor Carlsberg. Het spul komt niet goekoop in China, een halve liter fles lokaal gebrouwen doen 45 yuan, ongeveer 4.5 euro, in de meeste restaurants. Het goedkopere tapbier echter gaat hier vanaf 25 yuan, 2.5 euro, voor een halve liter over de bar.

carlsberg_china_4

Net als elders in ons wereld mislukte Chill, in China geprobeerd met een gigantische reclamecampagne tot in bushokjes toe. Maar alleen met 0,33’s, en die slikt de Chinese consument met mate. Iedere weg, ik heb daar ook een asbak van en die komt nog wel een keertje langs in dit verhaal.

Binnenkort weer een gestolen asbak uit China.

Comments are closed.