China Asbak Gestolen: Zhongnanhai Lights

Gepubliceerd op vrijdag 20 november 2009 door Tycho

asbak_china_1

Welkom Beste Lezer bij weer een Splinternieuwe categorie op ChinaBlog.nl: China Asbak Gestolen. De categorie kent zijn oorsprong in mijn dievelijkheid; ik steel graag asbakken uit de bar. Ook vrienden en bekenden stelen asbakken voor mij, zelfs mijn moeder, de hemel hebbe haar ziel, zat ooit in het complot. In Neerland had ik zo een collectie gebouwd van 450 asbakken, die staan nu in de opslag in het dorp Cruqiuis niet ver van Haarlem.

Eenmaal in China miste ik mijn asbakken en begon een splinternieuwe collectie, ondertussen over de 200 bak groot. Mijn vriendin, och die schat, klaagde steen en been over de nutteloosheid van mijn hobby en daarom besloot ik de bakken hun ruimte te laten terug verdienen.

Vandaag de eersteling, een blauwe 中南海, zhongnanhai, lights asbak gestolen bij de “2 Kolegas” live bar bij het Liangmahe Movie Drive In Theatre in Beijing. Zhongnanhai betekent ‘Midden-zuidelijk-meer’ en duidt op de supergeheime regeringscompound vlakbij de Verboden Stad waar China’s meest belangrijke mensen wonen. Voorzitter Mao rookte het spul en sommige soorten gaan voor meer dan 100 yuan, 10 euro, over de toonbank. De normale, met 6, 8, en 10 milligram nicotine, doen echter 6, 8, en 10 yuan.

asbak_china_2

De poort van Zhongnanhai

asbak_china_3

De voorkant van een pakje Zhongnanhai Light, 8mg.

asbak_china_4

De 10mg variant

asbak_china_5

De superdure variant die Mao graag rookte. Ik rook ze niet, het zijn geen buitengewoon lekkere cigaretten en dat komt door de passing van een enorm filter. Blijf zelf liever bij Honghe, net als de taximannen, die rommel heeft zoveel nicotine dat je nooit meer van slapen droomt.

Binnenkort weer een gestolen asbak uit China.

Comments are closed.