China Auto: BYD F0 Toyota-Royal-Saloon-Police-Edition Gespot in Peking

Gepubliceerd op zaterdag 15 augustus 2009 door Tycho

byd_f0_china_1

BYD (Build Your Dreams) kreeg in binnen en buitenland kritiek op het ontwerp van de F0. Dat zou weinig origineel zijn en vooral een kopie van de Toyota Aygo en diens Franse zusjes. BYD trok zich daar allemaal niets van aan en nam de F0 in produktie. De eerste protoypes droegen de naam F1 maar na enige druk van Ecclestone en companen veranderde BYD dat in F0.

byd_f0_china_2

Deze F0 koper was duidelijk niet gelukkig met ‘BYD’ en plakte Toyota-logo’s op zijn F0. Verder kwamen er witte deuren bij met daarop een politielogo. Op het dak nog een extra luchtinlaat zodat de achterpassagiers kunnen genieten van de Pekingsmog. De nummerplaat is leuk gedaan, in China dragen politieauto’s witte platen en de eigenaar van deze auto wilde dat ook graag dus schroefde hij een neppolitieplaat onder het echte blauwe nummerbord.

byd_f0_china_3

Ook aan de achterkant een keurig Toyota-logo maar geen witte nummerplaat. Eigenaar is echter iets doorgeschoten met de ‘Royal Saloon’ letters, die staan normaliter alleen op de Toyota Crown en niet op het kleinere spul.

byd_f0_china_4

Ik vond de auto vlakbij mijn thuis aan de westkant van Dongzhimen voor Raffles City, da’s het gebouw op de achtergrond, het herbergt onder andere een Kentucky Friend Chicken en de tweede H&M in Peking. De man op de scooter was ook onder de indruk van de hippe BYD, seconden later schoot hij wat platen met zijn mobiel.

byd_f0_china_5

De sticker op de deur is gecompliceerder dan lijkt op het eerste gezicht. In het midden het logo van de Decepticon-transformers en onder het jaartal 1865. Verder nog enige Latijns woorden, er lijkt te staan: pacis quod alchonia, ‘vrede door alcohol’, I like, hik, nog een Valentins Weiβbier nu.  Dit heerlijk bier verkoopt men sinds kort in Peking en het is nu Mijn Favoriet!

byd_f0_china_6

In China is het noodnummer 110, niet 9-1-1, dat dus draaien als U ooit een keer een nood- evalletje om handen heeft.


Comments are closed.