China Auto: Chang’an BenBen F1 Edition

Gepubliceerd op zaterdag 4 juli 2009 door Tycho

chanan_benben_f1_1

Tijdens een bezoek aan een automarkt in Peking met enige lui die er over dachten een Kia Sportage te kopen vond ik nog deze fraaie Chang’an BenBen (长安奔奔) F1 Edition. Chang’an is in de buitenlanden beter bekend als Chana Auto. De BenBen is alweer enige jaren op de markt en kost tussen de 4 en 6 duizend euro. De goedkoopste versie heeft een 1.0 en de duurste een 1.3 en die ligt ook in deze F1.

chanan_benben_f1_2

De verkopen vallen tot nu toe echter tegen daar de markt denkt dat de BenBen kwalitatief niet zoveel voorstelt. Dat valt wel mee, ik zat eerder in een andere BenBen en hoewel het allemaal niet fraai is dondert de boel niet uit mekaar. Om de verkopen wat op te krikken lanceerde Chang’an deze sportieve BenBen F1 Edition met two-tone kleurenscheme, breder banden en een vette bodykit. Kost zoals ‘ie daar staat 6500 euro en da’s geen geld voor zo’n bolide.

chanan_benben_f1_3

De gewone BenBen is een stuk soberder met ook veel kleinere buitenspiegels, terwijl men toch denken mag dat juist een sportwagen zoals de F1 Edition wel met kleintjes kan, imagozaken en beter voor de stroomlijn.

chanan_benben_f1_4

Eerder was er al een BenBen Sport Edition, hier op een faktorijplaat. Die deed het echter niet best en ik heb er nog nooit een in het wild gezien. Men hoopt kennelijk met de bekende F1-naam de verkopen een impuls te geven.

chanan_benben_f1_5

Dit plakkaat stond op het dak. Jammer genoeg kon ik niet in de F1 zitten omdat de verkopers de sleutel kwijt waren. Geen beste beurt Chang’an!, zo wordt het natuurlijk nooit wat hoeveel F1 logo’s in spiegelbeeld je ook op die koets plakt.


Comments are closed.