China Auto Gespot: Dongfeng Zhengzhou Nissan Yumsun Politiebus

Gepubliceerd op woensdag 24 februari 2010 door Tycho

china_politie_auto_1

De Dongfeng Zhengzhou Nissan Yumsun is een kind van een joint venture tussen Dongfeng en Nissan met de naam ‘Zhengzhou Nissan‘. Dongfeng heeft in totaal 80% van de aandelen en Nissan de rest. De JV bouwt Nissans voor de Chinese markt, sommige onder de Nissan-naam met Nissan badges en sommigen als Dongfeng.

De Yumsum komt als Dongfeng en draagt het Dongfeng logo. Deze hippe poilitiebus stond in drievoud bij een dealer in mijn buurt en is voor ik weet de eerste Yumsum voor overheidsgebruik. Op de neus staat 警察, jingcha, politie. Op de zijkant公安, gong’an, openbare vrede.

china_politie_auto_2

De Yumsun is te krijgen met 2.0 en 2.5 litre viercilinder brommers, respectivi 108 en 117kw en 200 en 240nm. Geen waarden indeed waar de geharde crimineel het om laat. Die wieltjes zien ook wel erg klein in hun kasten, leuk misschien in Japanland waar alle wegen zo strak zijn dat een biljartbal blijft liggen maar in China is het andere koek met al die gaten waar hele auto’s in verdwijnen.

china_politie_auto_3

Op de achtergrond een zilverkleurige Paladin ook van Zhengzhou-Nissan.

china_politie_auto_4

De PekingPolitie maakt tot heden eigenlijk nauwelijx gebruik van busjes, de smeris verplaatst zich meestal per Volkswagen Sanatana stationcar of als hij een Baas is in een Cadillac Escelade.

thee_nissan

De website van Zhengzhou-Nissan, zie link helemaal boven, gebruikt een hele coole en zeer Chinese animatie om tijdens het laden van die fucking flash shit de tijd te doden.

Comments are closed.