China Auto: Lifan 320 Mini-Kloon op de Beijing Auto 2009

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2009 door Tycho

lifan_mini_1

De Lifan 320 stond in vol Mini-ornaat op de Beijing Auto 2009. Deze show is niet dezelfde als de Beijing Auto Show 2008, het is eerder een soort veredelde dealershow maar wel in de altijd leuke Agriculturele Tentoonstellingshal.

Daar bierde tijdens de spelen het Holland Heineken Huis. De dealers uit Peking en omgeving hadden er een leuk feestje van gemaakt met als een van de hoogtepunten een luxeversie van de Lifan 320.

lifan_mini_2

De luxeversie verschilt van de normale door wat extra rommel links en rechts aan vooral de buitenkant. Hier Lifan’s nieuwe logo; in het midden staat nog het oude.

lifan_mini_3

Mooie velgjes met dikke banden, extra chroom en heftig zwart plastic rond de wielen. Deze versie kost 6000 euro inc tax, de goedkoopste doet 4000 euro. Kom daar eens bij aan bij een Mini-dealer, krijg je een nav mee en misschien een cd-changer maar dan is het op. De Lifan heeft verder vier deuren.

lifan_mini_4

Aardige details rondom: kekke spiegels en een soort vleugeldingesen bij de erg blanke richtingaanwijzerindicator.

lifan_mini_91

Binnen was het bagger, alles viel er ongeveer af door mijn flits. Het leukighedenmagazijn van Lifan was kennelijk leeg. Wel een toerenteller voor de 1.6.

lifan_mini_5

Buiten stond het standaardmodelletje. Van zij lijkt de 320 meer op een Fabia dan een Mini. De Fabia is zo’n lelijk hok dat niemand ooit zal klagen over een kopie. Eerder zullen ze bij Skoda denken: “De goeden bedankt, nu zijn wij niet meer de enige.”

lifan_mini_6

De 320 heeft almachtig veel motorkap nodig voor zo’n 1.6. Ik ken bijvoorbeeld de Suzuki Swift, geweldige auto, die een 1.3 in minder dan de helft wrot. Denkelijk wilde Lifan de 320 een sportwagengevoel meegeven en daar helpt een lange motorkap. Britse sportiviteit, zoals in een Morgan, die kopieëren de Chinezen ook nog wel eens.

lifan_mini_7

Rommelig. al die krommende lijntjes die nergens henen gaan. De derde in de spoiler is echter een leuke vondst.

lifan_mini_8

De’n echte was er ook, in dit geval de Clubman. BMW Peking zat krap in de centjes en had een standje buiten gehuurd.

lifan_mini_9

En als de staf dan ook nog denkt dat ze kunnen gaan pitten op de balie heeft BMW geen enkel recht van zeiken meer. Krijg eerst je zaakjes zelf maar eens op orde voor je achter dat kleine lieve Lifan aanhijgt!


Comments are closed.