China Auto, Vangst van de Dag: Yunqu Subaru Justy

Gepubliceerd op zaterdag 7 maart 2009 door Tycho

subaru_yunqu_justy_1

Vlak bij mijn Jia op een parkeerplaats voor het Workers Stadium vond ik deze geweldig mooie Yunqu Subaru Justy, in China verkocht als Yunqu GHK7071A, of ‘WOW’.

subaru_yunqu_justy_2

Op de zijkant staat: 4 Empi Cylinder. De GHK7071A was Subaru’s eerste avontuurtje in China via een joint venture met Guizhou Aviation Industry Corporation uit Guizhou. In 1998 begon het feest maar het was geen leuk, in 2003 trok Subaru de stekker uit wegens tegenvallende verkoop.

Nu was de GHK7071A ook niet erg geweldig, ik heb eens ingezeten en de boel viel uit mekaar door mijn kijken, koste toen 3000 euro. Bijna gekocht nog, ik vond het wel een racy apparaat en al die spoilertjes zaten er standaard op. De marketing ging met ‘WOW’ in tijdschriften, de auto-tak van Guizhou heette Yunqu. Een Yunqu is een vogeltje, de officiële typenaam was GHK7071A.

Dat is weinig sexy maar typerend voor die tijd, sommige Xiali’s hadden typenamen als SRB75jk98B, daarmee vergeleken is GHK7071A glashelder.

subaru_yunqu_justy_3

De trotse eigenaar van het vehikel op de platen heeft de Yunqu lichtelijk aangepast, de witte grille en de zonnebloemen waren niet standaard, de power bulge en de rest van het snelle werk aan de kar wel. Vreemd genoeg heeft eigenaar de uitlaat af-fabriek gelaten, eerder zag ik Yunqu’s met enorme pijpen.

subaru_yunqu_justy_4

Daar, rechts-onder, staat nog ‘Sports-4’, en dat is het had moeten wezen: een sportieve hatchback voor het hele gezin waarmee paps in het weekeinde wat kon scheuren op snelle wegen met veel bochten. Het heeft niet zo mogen zijn, de Yungqu Subaru GHK7071A WOW is niet meer maar het Kleine Ding heeft iets, moeilijk te zeggen wat, het zijn de dakrails denk ik.


Comments are closed.