China Auto: zeldzame Subaru ‘WOW’ Justy gespot in Peking, China

Gepubliceerd op zaterdag 20 juni 2009 door Tycho

subaru_china_1

Die dag was ik met twee Goede Vrienden, een getrouwd stelletje, op een van de grootste automarkten in Peking. Het stelletje namenlijk wilde een auto kopen want toch dat hoort zo, ze dachten aan een suv of een sedan of een mpv en vroegen mij mee om advies want ik weet ALLES van auto’s. Gelukkig was daar veel te beleven en tot mijn allergrooste vreugde vond ik deze Subaru ‘WOW’ Justy.

subaru_china_2

Die vrienden begrepen niets van mijn blijheid, en zo laat hen zijn in hun zoektocht naar een neukende Ford fokking Mondeo! De Justy het is! Het is een kindje van een joint venture van Fuji Heavy Industries, de moeder van het automerk Subaru, en de Chinese company Guizhou Aviation Industry Corporation.

subaru_china_3

De auto werd in Guizhou gebouwd, heel veel Chinese merken hebben de plaatsnaam als hun merk en da’s de schuld van de communisten, een mens immers kon niets hebben maar een staatsbedrijf in een bepaalde stad wel. De Justy was het enige kindje van de joint venture en toch werd er een heel merk bij verzonne en dat was ‘WOW’, bekt goed en in het Chinees net zo.

Toch en helaas werd het geen succes, het model werd van 1992 tot 2003 in bijna ongewijzigde vorm gebouwd tot Fuji door tegenvallende verkopen in dat laatste jaar de stekker uit de samenwerking trok en dat la was het dan. Eerder vond ik een ‘sport’-exemplaar uit de laatste serie, zie HIER.

subaru_china_4

In Guizhou en de buitengebieden rond die stad in het zuidwesten van China ziet een mens ze nog vaak, ze zijn daar zelfs taxi’s maar in Peking komen ze bijna niet voor en daarom dus, Vrienden, was het zo geweldig deze hier te zien.

subaru_china_5

Een fabriexpromotieplaat van het driedeurs model met vierwielaandrijving zoals het ook ooit in Europa werd verkocht.


Comments are closed.