China kiest Koning Yam

Gepubliceerd op donderdag 26 november 2009 door Tycho

yam_china_1

In het Anhe Township onder Quanzhou County in de Guangxi Zhuang Autonomous Region organiseerde de vereniging van Yam-platers de jaarlijxe ‘Koning van Yam verkiezing’. Op de bovenste plaat de winnaar, een yamreus van 1.66 meter lang en een gewicht van 38 kilo.

yam_china_2

Boertjes bekijken enige inzendingen. De yam is een groente en de smaak is vergelijkbaar met die van een zoete aardappel. Chinezen als Chinezen zijn denken ook dat het goedje goed voor van alles en nog wat is, zo zou het bijvoorbeeld de potentie verhogen en hartkwalen verhelpen.

yam_china_3

De oprenner. De kweker van de keizer won 1000 yuan, ongeveer 100 euro. De rest van de tien prijswinnaars moest met 100 yuan naar huis terug en dat klinkt eerlijk.

yam_china_4

De oprenner is het midden met enige nog mindere winnaars, zij kregen slechts een eervolle vermelding in het Grote Yamboek van de vereniging, en twee plastiek rozen.

2 Reacties op “China kiest Koning Yam”

  1. Mohamed:

    Nishizawa Valley was untouched till 1962, when paths were ceertad literally by hand. They say it is magnificent in fall. It is in . You can take a bus from Yamanashi-city station.We visited there by car, which took an hour.In the first quarter of the route, it was not gorgeous, but very pleasant. We will check out how the latter three quarters go. We have not checked the best water fall yet.The bag was used after Maya-san’s surgery. She is not heavy, so it was not suffering to carry her. She looked around and sniffed around.

  2. Bill:

    This inoeudtcrs a pleasingly rational point of view.