Chinavrouw Parkeert Peugeot in Restaurant

Gepubliceerd op woensdag 3 februari 2010 door Tycho

crash_china_restaurant_0

Een vrouw in Wuhan in de provincie Hubei knalde haar Dongfeng Peugeot 307 sedan dwars door een gevel een restaurant binnen, drie mensen die juist tafelden raakten gewond, ze liggen in het ziekenhuis maar zijn buiten levensgevaar. De auto stond geparkeerd op de stoep voor het restaurant, de vrouw verklaarde later dat er een probleem was met haar automaat, bij wegrijden ging de auto achteruit in plaats van voor.

crash_china_restaurant_1

Vermoedelijk is dat een leugentje en had zij verkeerd ingelegd. Toch zou zij wel een beetje gelijk kunnen hebben. Automatische bakken in China verschillen van die in Nederland, de ‘R’ zit vlak onder de ‘P’ en de ‘D’ een stuk lager, de ‘R’ heeft bovendien geen extra beveiliging. In de Chang’an Suzuki Swift van mijn vriending zit het net zo en vooral bij stoplichten is dat levensgevaarlijk. Gezien de dubbele rand voor de gevel moet de vrouw trouwens wel bruut gas hebben gegeven.

crash_china_restaurant_2

Deze twee heren zijn koel en aten gewoon verder. Gezien hun rode koppen en de fles baijiu rechts hebben zij het nodige gedronken en dan is plots een auto heel gewoon.

Comments are closed.