Dikke Vrouw van 150 kilo Onder het Mes in China

Gepubliceerd op dinsdag 24 november 2009 door Tycho

dik_meisje_china_0

Een 32-jarige vrouw uit Quanzhou in de provincie Fujian krijgt van een ziekenhuis een gratis behandeling om van haar vetteveel af te komen. De vrouw weegt nu 150 kilo en over een jaar moet dat 75 zijn. Met gratis altijd uitkijken; de behandeling is expirimenteel.

dik_meisje_china_2

Voor de eerste operatie kreeg Su Huiqing bij de ziekenhuiskapper een fris kapseltje, het moet voor doktoren natuurlijk wel een beetje smakelijk blijven allemaal, zo’n walvis op de operatietafel is niet goed voor motivatie en dan schiet zo’n mesje zo maar een keertje uit.

dik_meisje_china_5

Ook voor zulke dikke mensen zijn er lachmomenten, hoewel de grap ten koste van het eigen ik gaat, awel, anders is er helemaal niets meer leuk in leven. De zuster meet Su’s omvang en haar armen zijn maar net lang genoeg.

dik_meisje_china_1

Su werd zo vet door een verkeerd uitgevoerde hormoonbehandeling op haar vijftiende. Jaja, en ze eet alleen maar groenten. Omdat de lokale overheid het verhaaltje wel slikte kreeg ze een kleine staatsuitkering waar ze dit authentieke huisje van betalen kan.

dik_meisje_china_4

Goed dat er nog mensen zijn die beeldbuistelevisies houden, de platschermrage neemt in China groteske vormen aan, zelfs in de ligt hangen die dingen en in mijn eens zo rustige buurtsuper bléren nu wel dertig van die krengen over goedkope tandpasta of koekjes. Su’s voetzolen hebben een merkwaardige kleur. Het wezen rechts is haar zoon van zes, een manlief is er na die ene dronken nacht nooit meer geweest.

dik_meisje_china_3

Comments are closed.