Doofstomme Meisjes Leren Dansen in China

Gepubliceerd op vrijdag 20 november 2009 door Tycho

doofstom_china_1

Een school in Yichang in de provincie Hubei startte speciale danslessen voor doofstomme meisjes. Het kind op de foto mag dan niets kunnen horen of zeggen maar lenig is ze wel zeg.

doofstom_china_2

De meisjes leggen hun oor te luisteren tegen een traditionele Chinese trommel. Ze horen er nix van maardoor de trillingen kunnen ze toch een gevoel van ritme krijgen. De mevrouw op de achtergrond slaat normaal op de trommel, voor de plaat was dat storend waardoor de compositie weliswaar op orde is maar de inhoud weinig meer zegt.

doofstom_china_3

De doofstomme meisjes dansen vogelthes, het meisje helemaal links heeft ook nog eens een evenwichtsstoornis en blijft liever met beide beentjes op de grond.

doofstom_china_4

Twee deelneemsters praten na de les nog even na over de pasjes die nog net niet helemaal perfect in het ritme waren. Iedere weg, de kinders zien blij en dus is alles goed.

Een reactie op “Doofstomme Meisjes Leren Dansen in China”

  1. lisa:

    ik vind ze heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lenig en schatig