Draken op de Deur plakken in China

Gepubliceerd op maandag 30 januari 2012 door Tycho

Draken op de Deur plakken in China

Vlak voor het begin van het nieuwe Chinese jaar is het immer dringend tijd het juiste dier op de deur te plakken. Dit jaar was het beurt aan de draak. De plakkers verwelkomen de draak en brengen verder geluk en fortuin. Daar ik een goed traditioneel Chinees ben gingen de draken ook bij mij op de voordeur. Op de eerste plaat een zakje nog ingepakte draakplakkers.

Draken op de Deur plakken in China

De plakkers uit hun verpakking. Ze komen altijd met zijn twee, voor beide kanten van de deur, dat weer zorgt voor balans. Links een vrouwtjes draa, rechts een baasje. De drakenplakkers komen in vele soorten en maten. Dit zijn wat moderner gestileerde examplaren op vliegende skeetbords, in hip kledij gehesen en met een rol vuurwerk in hun hand. Het meest kek zijn nog wel de strakke witte handschoenen.

Draken op de Deur plakken in China

En daar hangen ze dan, die drakenbeesten, trots op mijn deur. Tot eind volgend jaar als de Slang komt kijken.

5 Reacties op “Draken op de Deur plakken in China”

 1. iemand:

  WTF

 2. mitchell:

  ZIJN ALLEMAAL DIEREN MOORDERNAARS AL DIE KANKER AZIATEN

 3. MITCHELL HOU JE KK BEK!:

  JE MA OP EEN DRIEWIELER EN NOU JE MUIL HOUDEN! HET IS GEWOON CULTUUR. EN AL DAT EITJES GEZOEK OP PASEN, DE FK CULTUUR VAN JOU DAT SLAAT NAMELIJK VEEL OP. HELE GEZIN GAAT EITJES VERSTOPPEN EN DAN MOET DE REST VAN DE FAMILIE HET ZOEKEN. KK IDIOTEN NIKS BETERS TE DOEN. LEG DE EITJES GEWOON OP TAFEL EN LAAT MENSEN ER GEWOON VAN GENIETEN. STELLETJES NIETSNUT, DOE WAT NUTTIGS IN HET LEVEN.

  GA MEER WERKEN, LUIE MENSEN. VIND JE HET GEK DAT DE ECONOMIE NAAR ACHTEREN GAAT EN DAT ER VEEL WERKLOZEN ZIJN. JULLIE KUNNEN WEL ALLEMAAL DE OOST-EUROPEANEN HIERVAN DE SCHULD GEVEN MAAR ZELF WILLEN JULLIE NIET VAN DE BANK AF.

  GROW UP PLEASE!

 4. mitchell:

  hahaha EVEN LACHEN OP DEZE REACTIE KK BEN JE VAN DE WAGEN GEVALLEN MET JE GEBOORTE WAARHEID IS HARD CHINEZEN DE TUIG OP AARDE EN NOG WAT ALS JE ZO HARD ZOU WERKEN ALS IK DAN WEET JE WAAR JE OVER PRAAT ALLE AZIATEN ZIJN ALLEMAAL DIE DE WERELD NAAR DE KLOTE HELPEN VIES GEMEEN KLOTE VOLK

 5. mitchell:

  alle Aziaten zijn hel op aarde mag van mij oorlog uit breken daar

Reageer op dit bericht