Dronken man in Politiewagen rijdt Vrouw Dood in China

Gepubliceerd op maandag 24 augustus 2009 door Tycho

Een 43-jarige vrouw is in Fuzhou doodgereden door een dronken man in een politieauto. De man, Fan Ronghua, had kort daarvoor uitgebreid gegeten en gedronken met politieman Wang. Omdat deze te dronken was had hij Fan gevraagd om te rijden. Fan reed vervolgens met veel te hoge snelheid over een zebrapad en botste frontaal op de vrouw en haar nichtje.

De vrouw was op slag dood, het nichtje is met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Bij controle bleek dat Fan een veel te hoog alcoholpercentage in zijn bloed had, hij is aangehouden. De politieman kan een zware straf verwachten omdat hij een burger in een politieauto liet rijden, Fan gaat minimaal tien jaar de gevangenis in.

Het incident komt een week nadat China is begonnen met een grote landelijke politie actie tegen dronken rijden. Vorig weekend stopte de politie 15000 dronken chauffeurs en arresteerde er 3000. De piek in dronkenschap zat volgens de politie van 1 uur tot 3 uur ’s middags, net na de in China zo belangrijke lunch.


Comments are closed.