Eend met Vier Poten uit China

Gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2009 door Tycho

eend_china_1

Een Veehouder uit het dorp Yongquan nabij de stad Mianyang in de provincie Sichuan heeft een eend met vier poten. Het rare dier is de enige met deze afwijking, de rest van de eenden heeft gewoon twee poten.

De Veehouder probeerde de eend een jaar geleden te verkopen maar vleeshandelaren wilden haar niet hebben, daarop besloot de Veehouder het dier te houden om te kijken hoe en hoe lang het groeide.

eend_china_2

De eend groeide normaal door en vertoonde verder geen stoornissen. Zo te zien op de plaat zijn de voorpoten van het onderstel in orde, linksachter lijkt een gekrompen pootje en rechtsachter is niet meer dan een stompje.

Volgens de Veehouder loopt de eend bij wandeltempo op drie poten maar als zij rent komt ook de vierde in het spel. Een rennende eend houdt zijn buik dichter bij de grond dus dan kan dat net.

De Veehouder is voornemens de eend tot het natuurlijk eind van haar leven te houden, niet alleen is hij ondertussen gehecht aan het beest maar de vreemde kwak heeft ook allerlei nieuwsgierig volk naar zijn veehouderij gelokt dat graag een praatje met hem maakt.


Comments are closed.