Eerste Metro in De Dongbei!

Gepubliceerd op woensdag 7 oktober 2009 door Tycho

subway_shenyang_0

Hoera! De Dongbei is weer een klein stapje dichter bij beschaving, het land van kolen en roet heeft eindelijk zijn eerste eigen metrolijn. Voor de feestelijke eerste rit van Lijn 1 onder de stad Shenyang waren enige Dongbeiren zelfs uit hun bed gekomen, dit toont nog eens wat een doorbraak het is voor die mensen.

subway_shenyang_1

De zelfmoorddeuren zijn noodzakelijk in het gebied, men was buitengewoon bang dat de lijn magnetische werking zou hebben op ongelukkige zielen en die zijn daar veruit in de meerderheid. Het is in de Dongbei slechts 80 dagen echt licht en zelfs tijdens die 80 ziet men bijna niets door het stof dat nog steeds uit de vervallen schoorstenen van de gesloten kolencentrales waait.

subway_shenyang_3

Hier een kaartje voor wie er wezen moet want die is het beste af ondergronds. Jammer dat men geen cirkel heeft gemaakt dan hoefde bezoeker nooit meer uit te stappen. Zal je zien nog, die Dongbeiren denken er natuurlijk net zo over, binnenkort woont iedereen in de metro en zijn gangen want alles is beter dan het stof van boven. Men werkt aan een Lijn 2.

Comments are closed.