Elva Hsiao Speelt zich Mooi in de Kijker op Begrafenis Moeder

Gepubliceerd op donderdag 14 januari 2010 door Tycho

eva_hsiao_1

Dit is Elva Hsiao tijdens de uitvaart van haar moeder die op 1 januari dood ging aan baarmoederhalskanker. Elva had zich voor de gelegenheid zeer feestelijk gedost en zorgde dat ze alle aandacht kreeg. Meteen aan het begin van de dienst knielde zij alleen op de rode loper en boog 108 keer voor haar moeders kist. Zie die laarzen.

elva_hsiao_2

Elva Hsiao is een popzangeresje uit de opstandige provincie Taiwan maar ook buitengewoon populair op het Chinese vasteland, iedere stap die ze doet maken de bladen een marathon. Elva werd geboren op 24 augustus 1979 als Xiao Yazhi (蕭雅之). In 1998 kreeg ze van haar platenmaatschappij de artiestennaam Xiao Yuaxuan (萧亚轩) en die werd weer in het Engels vertaald als Elva Hsiao, omgedraaid natuurlijk, Xiao is immers Elva’s achternaam en Yuaxuan van voor.

elva_hsiao_3

In 20 jaar maakte Elva 10 platen, verkocht van samen zo’n 5 miljoen exemplaren en werkte vier platenmaatschappijen af. Enige titels: Red Rose, Tomorrow, 4 U en In Love with Love. Juist, het is er zo eentje, beetje pop beetje r&b beetje hijgen en klaar is Elva. Met haar laatste album, Diamond Candy, wil het echter niet vlotten en de verkopen van de vorige, ‘3-Faced Elva’, vielen ook tegen.

elva_hsiao_4

Tijd dus voor een media offensief, het merk Elva Hsiao moest weer hoger op de kaart. Elva boekte diverse spectaculaire podia voor spectaculaire shows maar de tickets vlogen niet bepaald de deur uit. Toen kwam er hulp uit de hemel, halleluja, het was god en hij nam Elva’s moeder mee.

elva_hsiao_5

Sterren in tranen doen het goed op televisie dus alle pers was van harte welkom op het uitvaartfeest. Elva knielde zich een platte neus, deed haar ding met stokjes, huilde veel en droeg de grootste zwarte zonnebril ter wereld, ja, om haar leed te verbergen.

elva_hsiao_7

Tussen dienst en begrafenis maakte Elva even wat tijd vrij.

elva_hsiao_8

Na de interviewtjes trok Elva zich terug voor rouw met de familie maar kwam razendsnel weer buiten voor een buiging samen met haar broer en zonder rouwzak aan. En hoe kinky ziet zij daar, die hoge laarzen met glimmend zwarte sokken en een rokje zo kort dat zelfs een dode in de hemel haar poesje nog kan ruiken.

elva_hsiao_9

Daarna ging de hele boevenbende richting begrafenis, daar mocht de pers niet bij maar dat was beleid van de dodenakker, als het aan Elva had gelegen mocht de pers mee met de kist voor een fraaie plat van uit het graf.

elva_hsiao_6

Baan gedaan, de platen staan in ieder blad en op iedere website. Binnenkort een tranentrekkend singeltje, “oh mama ik mis jou zo” of zo, en met de zangzaken komt het ook wel goed, maar eerst kan Elva gaan genieten van haar welverdiende erfenis.

Comments are closed.