Expo 2010 Winkel geopend in Beijing

Gepubliceerd op woensdag 10 februari 2010 door Tycho

expo-2010-shop-beijing-1

De Expo 2010 is ook aangekomen in Beijing met een Expo 2010-rommel winkel in Wangfujing. In dezelfde winkel verkocht men in 2008 olympische spelen-rommel. Wanfujing is de populairste winkelstraat van Beijing, vooral bij boertjes en buitenlui dat is, ze kwijlen en spugen altijd alles onder en komen met groepen van honderd tegelijk met vaalgele petjes op hun hoofd.

expo-2010-shop-beijing-2

De blauwe klodder tandpasta is Haibao, de mascotte van de Expo 2010. Tot nu zijn er in heel Beijing, en ik heb hard gezocht, geen neppe Haibao’s te vinden. De organisatie heeft een speciale commissie opgericht die moet voorkomen dat creatievelingen het origineel kopieëren en verkopen. Tijdens de spelen was dat anders, toen lagen de neppe Fuwa’s op iedere straathoek. Wel zo leuk voor de consument, heeft die ook nog iets aan het feestje, de produkten met een officiële licentie zijn vaak peperduur.

expo-2010-shop-beijing-3

Bovendien zijn de echte ook minder leuk, de neppen komen in de raarste kleuren en soorten, zo waren er Fuwa transformers die veranderden in tanks, Chinezen hebben zo hun eigen idee bij de olympische gedachte. Hopelijk helpt de aanwezigheid van de echte produkten de heren kopieer, ze kunnen nu immers makkelijk een kopie’tje draaien als ze er eentje kopen. Ik blijf zoeken.

Comments are closed.