Fijn op Zeldzame Beesten schieten in Park in Peking, China

Gepubliceerd op donderdag 21 mei 2009 door Tycho

dieren_schieten_china_1

Terug nog even naar het Honglinjing Park in Peking, ik ben daar namenlijk Nog Niet Klaar Mee want er was nog een aardige attractie waar de consument zeldzame dieren kon kapotschieten. Geen echte helaas is de baas maar plastieken varianten van het origineel. Hier een Siberische Tijger.

dieren_schieten_china_2

Daar een leeuw die twijfelt over die paddestoel. Doen of niet?, da’s de vraag voor de Koning van het Dierenrijk. Zie hem hier nu toch… Die gaatjes op de buiken zijn de plekken waar men mikken moet, daarover zo meer in detail.

dieren_schieten_china_3

Een boze olifant, met zulk gedrag vraagt het dier bijna om een kogel in zijn bek. Zeg toch eens, het zijn wel De Mensen die al die parken bouwen, niet? Zonder ONS was dat logge beest al eeuwen uitgestorven maar een lach is veel te veel gevraagd.

dieren_schieten_china_4

Dit zijn de jachtwagens, ze rijden op een rails rond het wildpark. Iedere jachtwagen zetelt twee jagers met ieder een eigen pistool. Die dag was ik met iemand die niet teveel in mijn buurt moch wezen dus koos ik voor twee kaartjes en ieder z’n eigen kar.

dieren_schieten_china_5

Een dichtbij-op. Het stuur zit er voor de leuk, draaien aan kan maar de jachtwagen volgt onverstoorbaar zijn eigen weg. De staart is ook een neppert, een railvoertuig heeft natuurlijk geen stabiliteit nodig in het hemelrijk. De jachtwagen heeft twee sets achterlicht, alleen de onderste knippert af en toe tijdens de jacht, de bovenste is slechts voor de sier.

Op de achtergrond het puntenbord, in totaal zes jachtwagens doen mee aan de wedstrijd en bij ieder raak krijgt betreffende jager een punt. Het is niet mogelijk meerdere punten per raak te verdienen, raak kan maar op ene plek.

dieren_schieten_china_6

Een overzicht van situatie vlak voor de jacht. In het huisje links zit het bedieningspaneel voor Het Hele Systeem. De plek voor het kopen van een kaart echter is elders, ik ben deze plek vergeten te platen daar ik elders was toen iemand de kaarten kocht. Zelfs ik, kan niet overal tegelijkertijd aan’t wezen wezen, er is altijd op andere plaatsen ook een hoop te doen en te bekijken.

Later kom ik hopelijk nog eens terug met een scherpe plaat van het kaartverkoopkantoor, ik beloof hier echter niets hoor want wie weet waar ik later ben. Korte bij-opdatum: de regen kachelt nu ik dit zinnetje tiep met bakken uit de hemel hier in de Noordelijke Hoofdstad. Ik heb zo’n mooie Turkenschotel aan mijn buitenmuur hangen om Toch Lekker Porno te Kunnen Kijken maar bij drie druppels nat weigert het ding iedere dienst.

Dan een verhaaltje bouwen, een mens moet wat met leven.

dieren_schieten_china_7

In de Jachtwagen op het moment van vertrek. Ver vooruit in de groene die kleine schat die dat dag te dichtbij was, hier dus even niet. Is een lieverd hoor, zo’n kleine donder, maar Oude Banden Verbinden voor altijd. Begrip is op zulke momenten in de verre verte te zoeken maar natuurlijk ook nooit te vinden. Acht jaar geleden de neuk, wie dacht nog dat ik een poep zou geven? Niemand behalve, wij. En die zij uit de wij is dus niet Zij daar in Dat Kar! Win maar met schieten stuk Stom Onbenullig Ongeduldig Geenvanzijn! Je krijgt de overwinning kado als je mij Mijn Hart laat volgen.

dieren_schieten_china_8

Da’s mijn hand in de plaat, hier schiet ik op een dinosaurus van een soort. Mijn hand was stabiel en mijn ogen messcherp zo ik schoot dam domme oertijdbeest met een enkel schot terug naar Terra Incognita. Ach toch de dromen!, ik raakte zelfs die olifant nog niet! Wipmelop, maar ik moest ook nog platen tussendoor.

dieren_schieten_china_9

Dit was een van de aardigste Zeldzame Dieren en ik raakte. Het was een Baviaan die met twee armen aan een tak van een boom hing. Als Het Systeem de raak bepaalde ging die aap gillen en heen en weer bewegen alsof  ‘ie echt een kogel in z’n bast had gekregen. Verder ging er ergens een lichtje branden, dat vertelde Zij later want Zij raakte wel meer. Mij viel dat niet op, ik zie altijd overal lichtjes branden dus zo’n enkeltje valt er dan door.

dieren_schieten_china_91

De tijger was een bijna-raak, dat beest sprong juist weg toen ik ‘m precies op de korrel had. Het benne de dieren natuurlijk, onrust zit in hun bloed, die blijven nooit te lang op ene plek. Dan weer daar en hier heen, ze ruiken een klein konijn ergens in een struik en dan gaan ze daar meteen eens kijken. Wij mensen doen dat anders want we zijn collectief en helemaal onze Neus Vergeten.

dieren_schieten_china_92

Hier nog de laatste en da’s de neushoorn. Chinezen, niet de stomste hoor, echt niet, weten dat een neushoorn zijn dagen in het water slijt. Maar da’s lastig te bouwen met al dat elektriek dus kozen ze voor het bijna beste: de neushoorn vlak naast een water.

Denkelijk had de bouwer van het model wel het water in gedachten want de neushoorn had geen poten en was dus ontworpen om op het nat te liggen misschien gesteund door een pilaar of paal. Maar die luie donders in Peking dachten anders en deden het zo, ik heb niet op dit arme dier geschoten, te makkelijk, yep, veel te makkelijk.


Een reactie op “Fijn op Zeldzame Beesten schieten in Park in Peking, China”

  1. steijn vriezen:

    dit moet echt stoppen!!!!!!!!!!!!!
    waarom doen ze dit