Gebouw valt bijna om in China

Gepubliceerd op dinsdag 2 februari 2010 door Tycho

house_china_1

Een gebouw in aanbouw in Huizhou in de provincie Guangdong viel bijna om, het bleef na veel gekraak staan in een hoek van 70 graden. Volgens buurtbewoners begon de ellende toen tijdens bouwwerkzaamheden een waterleiding knapte.

De eigenaar van het gebouw, en tevens bouwmeester, stuurde zijn arbeiders de kelder in om de leiding uit te graven en om te leggen. De fundamenten van het gebouw waren echter nog niet volledig gestort terwijl de rest was afgebouwd. Arbeiders op zoek naar de waterleiding raakten de fundamenten die er wel al waren en de boel verzakte.

house_china_2

Het gebeurde op de Tongfu Beilu. Alle arbeiders konden zich op tijd uit de voeten maken. Het gebouw lijkt echter verloren, door de scheve hoek zijn bovendien in vele betonplaten grote scheuren ontstaan. Omwonenden hebben de politie gevraagd zo snel mogelijk order tot afbraak te geven maar de dienst woningbouwtoezicht van de gemeente Huizhou wil eerst een onderzoek instellen naar de oorzaak van het verzakken, en dat kan volgens deze dienst alleen als het gebouw nog staat.

house_china_3

De politie heeft wel wat linten gespannen om het volk buiten gevaar te houden, maar kinderen zijn kinderen en niemand kan meer door de straat. De bouwmeester-eigenaar is aangehouden en zit voorlopig vast.

Comments are closed.