Gebouw van 60 meter hoog opgeblazen in Harbin, China

Gepubliceerd op donderdag 21 mei 2009 door Tycho

opblazen_china_1

Tralala toch, en alles kan kapot. In Harbin blies men een 60 meter hoog gebouw van 16 verdiepingen op dat nog niet eens af was. Het stond al 14 hele jaren leeg omdat de ontwikkelaar door z’n centen heen was.

opblazen_china_2

Zo is niet ongewoon in Chinaland, ook hier in Peking staan vele gebouwen op a-lokaties vele vele jaren leeg. Maar veertien jaar neen, dat krijgen alleen die apen uit de Dongbei voor mekaar. In slaap gevallen zeker die ontwikkelaar!, na tien jaar deed ‘ie z’n ogen open en zag wat een werk nog wachtte. Hop!, op de trein naar betere oorden. De man heeft het Grootste Gelijk, wegwezen daar.

opblazen_china_3

Opblazen kunnen die Noorderlingen echter prima, ik geef ze hier wellicht meer krediet dan ze verdienen maar dit gebouwtje dondert keurig recht omlaag in mekaar. Mid-onder een bord dat de weg wijst naar de lokale Carrefour supermarkt.

Winkelen daar is leuk, ik raad het een ieder aan, ga vooral op zaterdagmiddag om te vinden dat Chinezen helemaal niet allemaal hetzelfde zijn, uit iedere provincie stinken ze anders. En ze vinden het altijd heel aardig als zo’n gekke buitenlander eens vraagt waar ze van wezen, zo heb ik in de loop der jaren een en ander In Kaart Gebracht.

opblazen_china_4

Daar ligt ‘ie. Toch en zeg eens, hoorde dat roodkleurige gebouw niet ook bij het complex? Over veertien jaar nog maar eens proberen, wat ook betekent tijd in die contreien?


Comments are closed.