Gehandicapte Tweeling uit China loopt Gewoon naar School

Gepubliceerd op woensdag 24 juni 2009 door Tycho

gehandicapte_tweeling_china_0

Tweelingzusjes uit het dorpje Loudimei uit de provincie Hunan hebben allebei klompvoeten, toch lopen ze iedere dag een kilometer naar school. Omdat ze zonder steun niet op hun voetjes kunnen staan leggen ze het grootste gedeelte op hun knieën af. De zusjes zijn twaalf jaar en lopen al vier jaar dezelfde route. Ze dragen rugtassen met Disneykarakters waarover de Chinese fabrikant geen rechten heeft betaald.

gehandicapte_tweeling_china_1

De straatarme ouders van de tweeling hebben geen geld voor een operatie en zelfs niet voor een wagentje. Eens, zo vertelde de moeder, had ze genoeg geld ingezameld om een van de vier klompvoeten te opereren maar toen durfde het dorpsziekenhuisje het risico toch niet aan. Een groter ziekenhuis in de stad was niet mogelijk, dat was veel duurder en zoveel spaargeld was er ook weer niet. Wat er trouwens met die centen gebeurd is vertelt het verhaal niet!

gehandicapte_tweeling_china_2

Deze foto is genomen in de winter want dan is het allemaal nog veel zieliger. Door de kou gaan de klompvoeten trekken met vreselijke pijn als gevolg. Toch lopen de meisjes iedere winter alle dagen door gewoon naar school.

gehandicapte_tweeling_china_3

Met gladheid ziet het bijna koddig, in plaats van pogen te lopen zou ze schaatsbewegingen kunnen maken, zo’n vierkant voetje glijdt veel beter dan een smalle hiel en dan is ze wat rapper bij de les. Maar schaatsen, zit daar niet in de cultuur.


Comments are closed.