Gepensioneerde bouwt Helikopter in China

Gepubliceerd op vrijdag 7 augustus 2009 door Tycho

gepensioneerde_helikopter_china_1

De gepensioneerde Ouyang Guoju uit de stad Changsha in de provincie Hunan was niet druk met pensioneren en bouwde zijn eigen helikopter.

gepensioneerde_helikopter_china_2

Ouyang Guojun is een vreemde naam voor een Chinees, meestens tellen namen in China twee karakters of maximaal drie maar deze man heeft er vier.

gepensioneerde_helikopter_china_3

De motor is een 1.3 drie cilinder benzine en stamt uit een Xiali, het ding heeft een heftige 45 paardekracht en is door Ouyang keurig gepoetst en in het vet gezet. Zie ook die enorme koeler, in Changsha kan het warm wezen in de zomer, wel tot 40 graden toe.

gepensioneerde_helikopter_china_4

De Meester in zijn Lab. Ouyang werkte een heel jaar aan zijn vliemachien en hoopt binnenkort zijn eerste echte testvlucht te maken. Tijdens eerdere tests in de tuin van zijn appartementencomplex kwam de helikopter al een klein stuk van de grond dus de verwachting is hoog. Jammer genoeg zijn er van die test toen geen platen geplaat.


Een reactie op “Gepensioneerde bouwt Helikopter in China”

  1. Experimentele helikopter in China | HeliStart weblog:

    […] Er zijn daar in ieder geval al meer initiatieven tot experiment, getuige de verslaglegging op Chinablog.nl. Misschien allemaal niet op een hoog technisch niveau, het doet eerder denken aan de vroege […]