Getatoeerde Goudvissen uit China

Gepubliceerd op zaterdag 22 augustus 2009 door Tycho

vis_tatoeage_china_1

Een goudvisboer uit Chendu in de provincie Sichuan wilde meer uit zijn zaakjes halen en kwam met getatoeerde vissen. Op de vissen staan Chinese karakters voor ‘rijkdom’ en ‘geluk’. De beesten zijn een hit, de eerste dag dat ze te koop waren vlogen er 259 de winkel uit.

vis_tatoeage_china_2

De tatoeage is gemaakt van dikke rode inkt die de goudvisboer onder hoge druk in de schubben spuit als de visjes een week oud zijn, het karakter groeit vervolgens met de vis mee. Behalve karakters maakt de kunstenaar ook rare kleuren op de vissen en klanten kunnen zelf iets leuks bedenken voor hun huisdier. De visboer vertelde dat hij al een aantal net getrouwde stelletjes in zijn zaak had gehad die hun beider namen graag op de vis zagen. Kon, maar wel drie weken wachten want pas dan zijn de visjes groot genoeg.

vis_tatoeage_china_3

Goudvissen zijn zeer populair in China, men denkt dat de suffe beestjes geluk brengen en met een mooie tatoeage brengen ze nog meer. Dierenrechtchinezen zijn dan ook bezorgd dat het idee zal overslaan naar de rest van het land en dat zou niet best wezen want die arme beestjes toch die er immers niet zelf voor kunnen kiezen. Als dit in Peking komt koop ik er ook een, tekst in het Chinees: wie dit leest is zelf een gekke goudvis. Andere ideeën zijn zeer welkom.


Een reactie op “Getatoeerde Goudvissen uit China”

  1. Fabienne:

    De vissen op de foto’s zijn niet eens goudvissen maar papegaaicichlides. Een beetje research doen lijkt me niet verkeerd.