Goudvissen uit China Drinken Melk uit De Fles

Gepubliceerd op zaterdag 14 november 2009 door Tycho

melkvis_china_0

Goudvissen uit een goudvisverkoopwinkel in Chongqing moeten niets van die deegrijke visvoervlokken hebben, de dieren drinken veel liever mensenmelk uit een babyfles.

melkvis_china_1

De goudviswinkel is een lokaal fenomeen van jawel, iedere dag verzamelt zich klein en groot om het voederen te bekijken, de vrouw met de fles is eigenaresse Li Longxia.

melkvis_china_3

Volgens Li groeien de vissen veel vetter met melk en zijn daardoor voor meer geld te verkopen. In China denkt men dat goudvissen geluk brengen, in heel veel bedrijven staan aquaria vlak bij de ingang en ook in gewone huizen is het heel gewoon een kom tegen te komen. Hoe vetter de vis hoe meer voorspoed hij zal brengen. Li heeft haar zaakjes dus goed voor mekaar, kopers kopen liever vet dan graatmager.

melkvis_china_4

Zeer zeldzame goudvissen, het is een verzamelnaam, doen in China tot 1000 yuan, 100 euro, het stuk. Li’s vissen zijn wel vet maar niet zo bijzonder, de grootsten doen maximaal 25 euro. Li hoopt het geld dat zij verdient door haar unieke voermethode te investeren in duurdere soorten.

Li (vertaald): “als ik vier vissen van 250 yuan verkoop kan ik van de winst 10 kleinen van 50 yuan kopen die als zij via mijn methode zijn gegroeid wel 2500 yuan kunnen opleveren.” Een rappe rekensom leert dat Li alleen al met haar gewone goudvissen een winstmarge draait van 50%. Wip, dat haal ik met dit blogje nog niet eens.

Comments are closed.