Gratis Horloge bij Autocar Magazijn in China

Gepubliceerd op zaterdag 5 december 2009 door Tycho

gratis_china_12_1

Vandaag weer een bijzonder gratis ding gevonden, het is een ‘sports watch’ en kwam met de laatste editie van de Chinese uitgave van het weeklijke autoblaadje Autocar. Autocar in het Chinees doet:  动感架驭, dong gan jia yu en dat betekent losjes ‘beweegbaar rijden’, beweegbaar in de zin van ‘met emotie’.

gratis_china_12_2

Het blad kwam in een zacht plastieken verpakking en eenmaal uitgepakt bleek er nog gratis cadeau: een uitgave van de Chinese versie van het blad F1. In het Chinees is de serie op papier onvertaald, in spreek gaat het F-, waar – voor ‘yi’ staat en dat indeed is ene. Voor wij bij het echte gratis ding komen eerst een blik in de magazijnen:

gratis_china_12_3

Autocar schreef die uitgave onder andere over de Mini SUV van GreatWall. Dit is een opgeleukte versie van de beruchte Great Wall Peri die volgens velen veel weg heeft van de Fiat Panda.

gratis_china_12_4

F1 Magazine schreef met een iets onhandige titel over een neger die Mark later elders pakt. Over die iets onhandige titel nog een woord: om ‘internationaal’ te lijken gebruiken Chinese uitgaven van Westerse magazijnen vaak Engels in de titel, en da’s dan van Engels naar Chinees en weer terug vertaald.

gratis_china_12_5

Het eigenlijke gratis ding zat in plastiek op een stuk karton dat het geheel de stevigheid gaf. Het karakter ‘zeng’, er is iets mis met mijn schrijfmachien maar kijk zelf maar, betekent ‘gift’.

gratis_china_12_6

Daar het horloge, in de circel staat: “Tourmaline power Minus ion Healthy sports watch”

gratis_china_12_7

Instructies zijn voor homo’s, een man immers weet meteen hoe alles werkt.

gratis_china_12_9

Ze kwam niet gemakkelijk uit, dat heerlijk roze tijdkijkertje, dank een schaar gaf zij zich uiteindelijk bloot.

gratis_china_12_91

Het tijdkijkertje van voor…

gratis_china_12_92

…en totaal.Het bandje is elastich.

gratis_china_12_93

Het tijdkijkertje rond mijn 500ml blik Yangjing bier. (3.4%).

Echter!, nog niet. Volgens de verpakking zou de tijdkijker tot “1 ATM water resistant’ wezen. Wel, ik geloof er niets van, dus meteen een onderzoek:

gratis_china_12_94

Comments are closed.