Gratis Portemoneezakje bij Snickers Chocolade

Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2009 door Tycho

snickers_china_1

Vandaag opnieuw een mooi Gratis Ding: een portemoneezakje bij drie Snickersrepen. Snickers ziet in het Chinees 士力架, shi li jia, het is een betekenisloze vertaling naar klank.  Om het portemoneezakje bij de klant te krijgen heeft Snickers een flinke doos rond de repen gefabriceerd.

Snickers heeft een geweldig hippe website in China, www.snickers.com.cn, waar bezoeker ook een spelletje spelen kan. Er is echter in het geheel geen informatie te vinden over de promotie actie met het portemoneezakje en dat is buitengewoon slordig. Als ik nu iets wil weten over het ding, waar moet ik dan wezen?

snickers_china_2

Op de achterkant drie streepjescodes. De kassajuf, bijvoorbeeld mevrouw Wang, moet drie keer scannen om dit doosje door te krijgen. Snickers kreeg het niet voor mekaar om de actie als apart produkt in de schappen te krijgen, dus drie snickers, drie streepjes. Het portemoneezakje is gratis en kreeg daarom geen code. Gevaarlijk, want een dief kan dus zonder probleem met honderden zakjes in zijn tas de winkel uitlopen. Alarsystemen indeed, werken op de streepjescode.

snickers_china_3

De Snickers en het portemoneezakje uit hun verpakking. Het zakje leest net als de repen horizontaal. In de dichte verpakking lag het echter in een horizontale positie, zie foto 1. Dit is uit schaptheoretisch oogpunt een blunder van jawelste. Klant immers ziet niet direct wat hij voor zich heeft staan en koopt lijkelijk een ander produkt dat hem wel die duidelijkheid verschaft.

snickers_china_4

Snickers zakt opnieuw door het ijs bij het wikkel van de reep. Bij foto hierboven ligt de chocolade leesbaar en bij omdraaien van de reep blijkt de informatie op de achterkant op zijn kop te staan. Klassieke printfout natuurlijk maar wel een die ik van een bedrijf als Snickers niet verwachtte.

snickers_china_5

Het portemoneezakje in zijn primaire plastieken verpakking. Bij Snickers ligt men duidelijk niet wakker van de opwarming der aarde, het is onherbruikbaar plastiek wat de klok slaat. Zelfs de doos was geplastificeerd en daardoor waardeloos in het herbruikelijk circuit.

snickers_china_6

Het portemoneezakje uit zijn primaire plastieken verpakking. Het zakje is gemaakt van een mij onbekend soort synthetisch materiaal dat onaangenaam interacteerde met mijn huid. Het ziet er echter keurig uit, niet zo’n verassing als het lijkt want het is bijna zeker niet door Snickers zelf gemaakt. De haak is van lichtmetaal en best een goed, het open en sluitmechanisme bijvoorbeeld werkte ook na een behoorlijk harde test nog zonder problemen.

snickers_china_7

De achterkant van het portemoneezakje. Gezien Snickers’ buitengewoon hippe website had ik hier toch iets meer vuurwerk verwacht. Mooi rood niet lelijk indeed maar dit oogt wel heel erg saai. Het stixel van de zwarte rand, van een neppe katoen denk ik, was op drie plaatsen reeds losgeraakt. Wat doet mij dat nu van het hoofdprodukt denken? Juist. Niet veel goeds.

snickers_china_8

Een voorbeeld van gebruik van het portemoneezakje. De broek is een van mijn eigen die hier dubbelt als fotomodel. Het portemoneezakje hangt aan een van de riemgaten. De biljetten van 100 steken verder uit dan nodig, dit deed ik om de plaat wat op te kruiden. In feite, en eerlijk naar Snickers, passen de biljetten makkelijk helemaal in het zakje, mits in vieren gevouwen natuurlijk.

Toch blijkt bij gebruik opnieuw een probleem met de stilering van het zakje: het logo staat nu verticaal waardoor een vriend van de drager het niet onmiddelijk als van Snickers zal herkennen. Om de waarheid te weten moet vriend eerst zijn hoofd in een rare bocht voor het kruis van drager wringen wat gemakkelijk tot een ongemakkelijk gevoel bij laatste kan leiden.

snickers_china_9

Het Snickers Portemoneezakje samen met mijn witte eetstok eendje. In gebruik bij de restaurantketen Dadong (大董), beroemd om zijn heerlijke Peking Eend, waar ik het heb gestolen.

Binnenkort weer, een Gratis Ding uit de Supermarkt in China.


Een reactie op “Gratis Portemoneezakje bij Snickers Chocolade”

  1. fietsbel:

    “alarmsystemen indeed, werken op de streepjescode.”

    lijkt me stug, ben benieuwd naar de werking