Gratis Rode Peper voor vermoeide Automobilisten China

Gepubliceerd op donderdag 12 maart 2009 door Tycho

rode_peper_1

Politie in de stad Chongqing deelt gratis rode pepers uit aan vermoeide automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. Onderzoek wees eerder uit dat oververmoeidheid een belangrijke oorzaak was van veel ongelukken.

De politie staat strategisch opgesteld op parkeerplaatsen van bezinestations, chauffeurs mogen zoveel pepers pakken als ze willen. Een ervaren vrachtwagenchauffeur uit Kunming keurde de actie goed: “Als ik mijn rit van negen uur maak eet ik soms wel anderhalve kilo rode peper!”

rode_peper_2

Andere chauffeurs waren ook tevreden: “Het houdt je wakker op de weg!” En een ander: “Lekker, normaal drink ik onderweg alleen maar thee maar dit geeft je echt energie!”

Naast de pepers biedt de politie ook bewaakt slapen aan, een gedeelte van de parkeerplaats is afgezet voor heel vermoeide chauffeurs. Normaal slapen die zelden uit angst voor diefstal van lading of erger. Volgens een van de aanwezige agenten sliep een oudere vrachtwagenchauffeur meer dan zes uur. “We kregen hem niet wakker bij de wisseling van dienst, collega’s hebben hem toen maar overgenomen.”

De actie duurt tot eind deze maand, blijken na evaluatie goede resultaten dan krijgen de pepers een permanent karakter.


Comments are closed.