Gratis Vinda Zakdoekjes bij A-Ha Koffie uit China

Gepubliceerd op zaterdag 24 oktober 2009 door Tycho

china_gratis_koffie_1

Vandaag weer een zeer fraai gratis ding dat ik net deze week dinsdag voor 9 yuan, zo’n 90 eurocent, in de supermarkt om de hoek vond. Het is een gratis pakje Vinda papieren zakdoekjes bij twee blikken 245 milliliter ijskoffie. Maar er was meer dan slechts de zakdoekjes, naast zat ook nog een heuse heuse prijsvraag in de verpakking!

china_gratis_koffie_2

Van achteren. De blikken, het pakje zakdoekjes en de prijsvraag waren verpakt in een harde doorzichtig plastieken huls. A-Ha, Classic Taste. Daaronder staat een plaat van twee koffiebonen zodat koper weet waar zijn drank van oorsprong komt.

china_gratis_koffie_3

De blikjes, het pakje zakdoekjes en het papieren dubbele hart met daarop de prijsvraag uit hun verpakking. De verpakking liet ik voor de plaat nog even staan, zichtbaar aan de rechterkant, van betonnen plastiek dat ding is! Nu eerst een blik op de koffieblikken.

china_gratis_koffie_4

In het Chinees het de ijslijke koffie 雅哈, yaha, en da’s een klankconsturctie en betekent nix. Daaronder staat 经典碳烧, jingdiantanshao, letterlijk ‘klassiek gebakken’ en dat moet kennelijk een vertaling van Classic Taste wezen en naast een fraaie wijzing naar de tijd dat koffiebonen nog gebakken werden. Een der blikken was ingedeukt aan zijn rechterkant, niet eens een klein deukje ook, de hele wand was goed gebutst.

china_gratis_koffie_5

Links de achterkant van een blik, rechts op drievierde. Er staat een telefoonnummer van de fabrikant in de zuidelijke havenstad Guangzhou: (oo 86 ) 32281728. Bel en dan zeg: 我有咖啡, wo you kafei, ik wil koffie. Lachen, het nummer is echter niet een gratis.

china_gratis_koffie_6

De koffie in mijn favoriete testglaasje, zelf gestolen uit een duistere disco waar ik toen eens dropschoten dronk. De kleur is niet bijster wel, iets aan de donkere kant naar mijn koffiesmaak. Smaakte wel best hoor, voelde mij direct weer een graad vijf frisser en bijna kapabel wat te denken over de dingen in mijn leven her en ver.

china_gratis_koffie_7

De gratis dingen samen in het licht gevangen. De linker is die prijsvraag, de rechter de zakdoekjes. Voor de duidelijkheid deel ik hen bij bespreking in twee, de prijsvraag komt eerst.

china_gratis_koffie_8

Tiffany is een luxe merk voor rijke mensen. Arme boertjes die deze koffie kochten hadden zo een kans in aanraking te komen met duurdere goederen dan zij ooit zagen. Ik ook. De eerste prijs waren twee kettinkjes, voor hem en voor haar, van Tiffany. De tweede prijs waren twee kopjes, koffiekopjes lijkt, voor hem en voor haar, van Tiffany. Alles wat koper hoefde te doen was krassen en hij wist beter.

china_gratis_koffie_9

Gekrast. Niets gewonnen. Ik vroeg mijn meisje wat daar nu stond: “Prettige Valentijnsdag”.  Maar de wip, Valentijnsdag, is dat niet lang geleden?

china_gratis_koffie_91

Indeed, de prijsvraag vroeg van 20 januari 2009 tot 28 februari 2009. De supermarkt was de blikken in die vrolijke tijd vol liefde van alle kanten heen kennelijk niet kwijtgeraakt en probeerde het nu in oktober nog een keer. Wel aardig om eens te denken waar die zakdoekjes in dit verband door het marketingteam voor bedoeld waren. Ik zeg nix, U raad maar raak.

china_gratis_koffie_92

De zakdoekjes zijn van het merk Weida, 维达, en ook dat zijn slechts karakters naar klank zonder enige betekenis. In Engels staat nog: “I feel I choose” geen mij aan aborteren denken doet, vergelijkbaar met “baas in eigen buik” wat de oplossing van het raadsel bij vorige plaat weer een wipje dichterbij brengt. Boven deze text staat een plaatje van een doodeenzame man die aan een duidelijke eenpersoons eettafel somber naar zijn rozen kijkt. Zo lijkt de oplossing van het raadsel bij vorige plaat opeens toch weer een andere.

china_gratis_koffie_93

Het zakje van de andere kant bekeken. In het midden, een buitengewoone blunder door fabrikant op zijn kop, staat “open”. Nu heb ik zeer slechte ervaring met dit soort instructies en trok mij daar daarom nix van aan. Godverdomme zeg, ik bepaal zeg zelf wel hoe ik een plastieken pakje papieren zakdoekjes openmaak.

china_gratis_koffie_94

Van boven opengemaakt, had wel een schaar nodig want gebruikte lijm was zo kleverig als mijn vorige vriendin. Grof geweld, helpt. Naast de verpakking een der zakdoekjes, geparfumeerd maar binnen de lijnen van te overdreven. Het is zo’n zakdoekje dat een man met enig fatsoen aan zijn meisje geven kan als zij weer eens huilt om iets of anders.

china_gratis_koffie_95

Het zakdoekje gespreid. Het bestaat totaal uit twaalf vierkante delen en dat verwarde mij. Saamgevouwen is het zakdoekje immers rechthoekig met twee zijkanten lang en de boven en onderkant kort. Ik heb het zakdoekje een aantal keren heen en weder gevouwen met iedere keer ditzelfde resultaat. Toen ging ik maar bier drinken, na eerst natuurlijk even het zakdoekje aan mijn lul gehangen, de eerste druppels gingen door maar de rest van de liter bleef keurig hangen in het papier.

china_gratis_koffie_96

Het pakje zakdoekjes, minus die ene, op de vleugel van mijn model van een Type 6 gevechtsvliegtuig.

Binnenkort weer een gratis ding uit de Chinese Supermarkt.

Comments are closed.