Gratis Vliegtuig bij Lebaishi Melk uit China

Gepubliceerd op zaterdag 2 januari 2010 door Tycho

gratis_vliegtuig_china_1

In de Wu Mart vlak bij mijn Werk vond ik weer een mooi gratis ding: een plastiek vliegtuig bij vier flessen Lebaishi melk. De set deed mij 9 yuan, 90 eurocent, ieder der flesjes houdt 25 centiliter ‘vitaminemelk’.

gratis_vliegtuig_china_2

De achterkant van de verpakking. Het merk in de kleine rode karakters: 乐百氏, le bai shi, staat voor ‘100 vrolijke mensen zonder naam’. waar ‘zonder naam’ dient uitgelegd als ‘groep’, een groep van 100 vrolijke mensen.

gratis_vliegtuig_china_3

Het vliegtuig los van het moederschip melk. Geen eitje, fabrikant gebruikte weer eens stevige eendband, Chinezen hebben daar een handje van, zo’n kado’tje is toch voor kinderen en die zouden hun broze botten breken om dat vliegding los te wrikken.

gratis_vliegtuig_china_4

Eerst een betere blik op het hoofdprodukt, op de plaat uit zijn verpakking. Ook niet gemakkelijk hoor, het doorzichtig plastiek was dik en zat goed strak.

gratis_vliegtuig_china_5

De superkoude gele karakters stellen de typenaam: 健康快车, jian kang kuai che, en da’s letterlijk gezondheids expresstrein. Het logodier is, hoehoe China, een panda met een kek groene helm, pak en schoenen. Waarachtig, het zou een ruimtevaartpanda kunnen wezen maar dan had men de naam wel even aan kunnen passen. Een gratis trein was indeed ook beter op zijn plaats geweest.

gratis_vliegtuig_china_6

De fles ontdaan van zijn dop. De fles vervolgens was afgesloten met zo’n godgeneukt plastieken afdexel waar ik immer mijn nagels op dubbelvouw, haha wat toch heeft mijn vriendin mij al vaak impotent gelachen als zij me weer eens uit de brand moest helpen met zo’n kreng.

gratis_vliegtuig_china_7

Gelukkig was zij niet bij het platen van de platen, ook deze keer kreeg ik het weer niet voor mekaar. Nu ben ik ook een groot kunstenaar van zaken en daardoor in bezit van een vlijmscherp papiersnijmes, op de voorgrond, dop van het mes links. Daarmee kon ik een gat in de top van het dexel prikken en zo enige melk in mijn proefglas gieten. De melk smaakte best, volgens verpakking zit er vitamine A en D in het nat, welnu, krachtig was het spul zeker want ik was bijkans een minuut wakker. Hik, toen vlug weer verder met mijn bier.

gratis_vliegtuig_china_8

Wat een mop, kwam er plots achter, door die A en D denkelijk, dat de fles nog een geheimpje had: een dop. Dat had makkelijker geschonken maar het plastieken afdexel bleef.

gratis_vliegtuig_china_9

Tijd nu voor het Gratis Ding zelf. Het kwam in een doorzihtig plastieken verpakking met op het banier ‘Toys’, CE goedgekeurd ook, mooi, dan kunnen mijn kinderen het fijn in hun bekjes steken, lekker sabbelen maar, nix aan de hand, CE CE!

gratis_vliegtuig_china_91

De verpakking nu, was gemakkelijk open te krijgen, het vliegtuig in zijn glorienaakt. Fabrikant plakte Americaanse luchtmacht-stickers opde vleugels maar het model is duidelijk naar een Russische Mig. Iedereen doet samen, alles door mekaar, vree op aar.

gratis_vliegtuig_china_92

De Mig heeft een kek oranje kleurtje, ha, ook wat Hollands Glorie, met witte strepen.Denkelijk dacht fabrikant daar aan de melk van het hoofdprodukt, het kleurenschema heeft zo ook wel iets van een koebeest.

gratis_vliegtuig_china_93

De Mig is bewapend met drie raketten aan iedere vleugel, er zou ook een boordkanon moeten wezen maar dat is bij het model niet te zien. Te duur zeker, zo’n boordkanon in de mal gieten. Velgjes zijn zesspaax, bandjes van rubber.

gratis_vliegtuig_china_94

De Mig beschikt over opwindaandrijving, wertk best, ik speelde al fijn, schiet wel vier meter weg. Onder in het zwart staat nog: “NO. 1868 Made in China”.

gratis_vliegtuig_china_95

Het vliegtuig in mijn JCB [een bank] JCB Cards kat-tandenstokerhouder die ik ooit eens uit een restaurant heb gestolen. Eerder kwam deze compositie al eens voor in mijn verhaal over een 3D Kat in een Schoteltje.

Binnenkort weer een gratis ding uit de Chinese supermarkt.

Comments are closed.